Dél-Amerikából Debrecenbe - interjú Elke Karstennel, a Loki átlövőjével

Elke immár Loki mezben

A DVSC Schaeffler új légiósa, a mindig mosolygós, argentin Elke épphogy átvette az ezüstérmet hazája válogatottjával a Pán-Amerikai Játékok végén, máris a cívisvárosba vezetett útja.

Magyar csapattal már akadt dolga, hiszen előző klubjával, a spanyol BM Bera Berával a dunaújvárosiak ellen játszottak EHF Kupa meccset. Ezúttal attól a céltól vezérelve érkezett, hogy Loki-mezben mind Magyarországon, mind pedig nemzetközi porondon letegye névjegyét. Eddigi tapasztalatairól, a csapatról és a kézilabda komolyabb oldaláról is kérdeztük.

- Mik voltak az első benyomásaid Debrecenről?

- Eléggé különbözik az eddig megjárt helyektől, de nagyon jól érzem magam. Szép város és az emberek is nagyon közvetlenek, segítőkészek.

- Akadtak kezdeti nehézségek a környezettel, mint például az időeltolódás?

- Éppen az idő talán a legfurcsább. Még nem igazán sikerült hozzászoknom, de ezt is egy nagy kihívásnak tartom. Biztos vagyok benne, hogy minél több időt töltök itt, annál jobban beletanulok majd.

- Hogy megy az ismerkedés a csapattársakkal és az új emberekkel?

- Nagyon jól, a társaktól kezdve az edzőkön át az egész klub fantasztikus. Rengeteget igyekeznek segíteni az edzéseken és azokon kívül is. Mindig kérdezik, hogy van-e szükségem valamire és, hogy miben lehetnek a segítségemre.

- A Pán-Amerikai Játékokon ezüstérmet nyertél a válogatottal. Hogyan tekintesz vissza a tornára?

- Alapvetően jó emlék marad. Bár kisebb csalódásként éltem meg az ezüstöt, de ez az egész válogatottnak nagyon fontos siker. Kiváló volt a csapat, így én is jól éreztem magam.

- A Lokit megelőzően Spanyolországban, a Bera Bera kötelékében kézilabdáztál. Szeretnéd beépíteni a latinos stílust az itteni játékodba?

- Igen, eléggé eltér egymástól a két felfogás. Itt keményebb játék folyik és bár a Bera Berában is rengeteget kellett futni, például, de itt sokkal inkább fontos szerepet kap az erőnlét és a harciasság. Mindenképpen szeretném hasznosítani az ott tanultakat is.

- A mentalitásnál maradva, agilis, heves játékosnak tartod magad, vagy jobban kedveled a precíz, lassabb kézilabdát?

- Ez jó kérdés. Talán inkább a precízen felépített labdamenetet kedvelem, egyébként gyakran játszom nagy lendülettel, erőszakosabban is.

- Mik a céljaid és a terveid az előttünk álló szezonra?

- Elsősorban mindenképp szeretnék teljesen beilleszkedni a csapatba. Arra törekszem, hogy minél eredményesebben, magabiztosabban legyek jelen a pályán és a bajnokság végén egy olyan helyezést érjünk el, amire igazán büszkék lehetünk. Természetesen a közeli cél, hogy az EHF Kupában bizonyíthassak és bizonyíthassunk, illetve, hogy egymást is segíteni tudjuk a pályán.

- A jobb karodat díszíti a 2016-os riói olimpiára készült öt karika. Hogy érzed, 2020-ban már a bal karodon is ott lesz ez a jelkép?

- Nehéz lesz, mivel a Pán-Amerikai döntőt elvesztettük a brazilok ellen, így ők szereztek kvalifikációt. Újabb lehetőségünk már európai csapatok ellen is lesz, de ez szintén nem ígérkezik könnyű feladatnak. Ettől függetlenül hiszem, hogy tudunk élni a lehetőségünkkel és remélem, hogy a tokiói olimpián a bal karomra is felkerülhet az olimpia szimbóluma.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.