DEAC: megszakadt a győzelmi sorozat

Drenovac húsz pontig jutott - kevés volt a győzelemhez  Fotó: MKOSZ

A magyar kosárlabdázás egyik fellegvárában, Körmenden lépett pályára szombaton este a DEAC kosáralakulata. A Mandics-legénység sorozatban hetedik győzelmére készült, zárkózni sikerült, de fordítani sajnos már nem.

Több szempontból is jelentős presztízscsatára volt kilátás a Körmend otthonában. A vasiak ellenfele a Debreceni Egyetem gárdája volt. A DEAC Andjelko Mandics régiúj irányítása során még egyszer sem kapott ki az idei bajnokságban, zsinórban hat diadalnál jártak Polyák Lászlóék. A szebb napokat is megélt Körmend otthonában ellenben a fekete-fehéreknek még soha nem sikerült győzni. Így egy sorozat eredménytől függetlenül mindenképpen meg kellett, hogy szakadjon a rangadón. A vendégek szempontjából biztató volt, hogy a kispadra visszatért Djordje Drenovac. Mócsán Bálint pedig egykori klubja ellen bizonyíthatott.

Mindkét fél sok hibával kosárlabdázott. A piros-feketék kezdték magabiztosabban a találkozót, a szombathelyi karrierje miatt Vas megyében ismerős Darrin Govensre különösen is figyeltek a hazaiak, hogy ne tudjon eredményesen betörni vagy szabadon mozogni a vonalnál. Az egykori debreceni center Godwin Omenaka igyekezett kisajátítani a gyűrűt. Tízpontos első negyed végi különbséget követően Drenovacéknak is akadt beleszólása a meccs alakulásába, zárkóztak a cívisvárosiak, repültek a hárompontosok, a védekezés egyik oldalon sem volt kimagasló, ellenben mindkét együttes sok technikai bakival kosarazott. A nagyszünetben 43-37 állt az eredményjelzőn, úgy tűnt, nyílt a meccs.

A fordulás után stabilizálódott a 6-8 pontos különbség. A Körmend részéről rendre jött egy rövidzárlat, amelyet igyekezett kihasználni a Debrecen, majd a hazaiak újra felébredtek és visszaszerezték előnyüket. Ezt az adok-kapok jellegű párharcot nem tudta higgadtan kezelni az egyetemi csapat. A hajrára ismét tíz fölé nőtt a különbség. A meccsvégi dudaszó pillanatában Polyák még elsüllyesztett egy elegáns triplát, ezzel beállítva a végeredményt: 89-79.

A DEAC ezzel a vereséggel visszacsúszott a 9. pozícióba, amely nem ér rájátszást. A hátralévő három alapszakaszbeli küzdelemből szerzett pontokra tehát annál inkább oda kell majd figyelni Debrecenben, hogy ezek az esetleges győzelmek még kulcsfontosságúak lesznek a playoff előtti elszámolásnál. Egy helyet még legalább javítania kell a Debreceni Egyetem csapatának. Bajnoki folytatás következik hazai pályán, március 18-án az Alba Fehérvár vendéglátójaként.

Barna Marci

EGIS Körmend – DEAC 89 -79 (24-14, 19-23, 26-23, 20-19)

DEAC: GOVENS 21/6, Neuwirth, Mócsán 12/6, Garamvölgyi, Tóth 4 csere: DRENOVAC 20/6, Taylor 7, Scott 8, Gáspár, Polyák 7/3.

Andjelko Mandics: Sok hibával játszottunk, rengeteg eladott labdánk volt, amit a Körmend könyörtelenül megbüntetett, sok gyorsindítást kaptunk, és hiába küzdöttünk becsülettel, az ellenfelünk egész egyszerűen jobb volt a mai napon. A Körmend megérdemelten nyerte ezt a mérkőzést, igyekeztünk szorossá tenni, de végig vezetve magabiztosan hozták a győzelmet. A hátralévő bajnokikon sokkal kevesebb hibával kell játszanunk. Nem történt tragédia, van még hátra három mérkőzés az alapszakaszból, továbbra is az a célunk, hogy ezeken kiharcoljuk a rájátszásba jutást. Nagyon fontos mérkőzések következnek, igyekszünk megnyerni mindet.

Djordje Drenovac: A Körmend jobban játszott, mi pedig túl sok hibát vétettünk. Igyekeztünk harcolni, hogy visszajöjjünk a meccsbe, de ma egyszerűen nem volt elég. A Körmend nagy önbizalommal játszott, és jól kontrollálta a mérkőzést, gratulálunk nekik.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.