A Bartók kórusverseny nagydíjért versengenek a kategóriagyőztesek Debrecenben

Debrecen, 2014. augusztus 3., vasárnap (MTI) - A Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny nagydíjért versengenek vasárnap a kategóriagyőztesek Debrecenben - közölte a fesztivál sajtófőnöke az MTI-vel.

 

    Kerekes Sándor tájékoztatása szerint a fesztivál szombati döntője páratlanul izgalmas versenyt hozott, mivel mind a 14 kórus ismét színpadra lépett a Kölcsey Központ nagytermében.  A zsűri hosszas tanácskozás után hirdetett eredményt minden kategóriában, s kiderült, hogy több magyar siker - köztük egy debreceni - is született. Külön érdekesség, hogy a kamarakórus kategóriában nem volt abszolút győztes, a második helyen viszont néhány tizednyi pont különbséggel két kórus végzett - ismertette Kerekes Sándor.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott Nagydíjért vasárnap három kategóriagyőztes kórus, illetve a kamarakórus kategória két második helyezettje versenyez.

    A kategóriagyőztes versenyzők: a debreceni Ady Endre Gimnázium Kerekes Rita karnagy vezette Leánykara (ifjúsági kórusok), a Szebellédi Valéria karnagy vezette Magnificat Ifjúsági Kórus (egynemű karok) és a német Via-Nova-Chor München kórus Florian Helgath karnagy vezetésével (vegyeskarok).  Mellettük a Josef Surovík karnagy vezette cseh Cantica Laetitia, illetve a Magnús Ragnarsson karnagy vezette islandi Melodia - Kammerkór Áskirkju kamarakórus verseng a nagydíjért. 

    A Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny díjátadó ünnepségét, a nagydíjért folyó verseny eredményhirdetését vasárnap este tartják a debreceni Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.