A végén hengerelt a DEAC

Drenovac 16 ponttal és a lelkesedésével járult a győzelemhez  Fotó: MKOSZ

A Debreceni Egyetem férfi kosáralakulata harmadik diadalára készült szombat este. Andjelko Mandics legénysége ezúttal hazai pályán kívánta megőrizni pozitív szériáját, ezúttal a Sopron ellen.

Továbbra sem állt a csapat rendelkezésére Neuwirth Bence, illetve a még tavasszal súlyos sérülést szenvedő Garamvölgyi Ákos. Azonban több ifjú titán is bevetésre készen ült a padon, így Ságodi Róbert, Hőgye Patrik, Czermann Patrik, Hegedűs Brúnó, valamint Várszegi Ádám. Hőgye Patrik ráadásul a kezdőben is helyet kapott. Nem is akárhogy hálálta meg a bizalmat mesterének és közönségének.

A DEAC robbanásszerűen kezdte a meccset. Hőgye először egy hárompontost süllyesztett a helyére, majd rögtön egy ziccert is értékesített, válaszul az egykor a fekete-fehéreket erősítő center, Molnár Márton találatára. Ellépet a Debreceni Egyetem, Djordje Drenovac és az elmúlt meccseken kimagasló formát produkáló Lovro Buljevic is beállt a pontszerzők sorába. Soproni időkérést követően Archibald állt övéi élére, majd egy megállíthatatlan rohanás (11-0) után rögtön a mosoniaknál volt az előny az első negyed befejeztével: 17-20. Az álomkezdést gyenge védelem feledtette, amely felálláson könnyedén tudtak áttörni a vendégek, nem is beszélve az üresen hagyott dobójátékosokról. A túloldalon olajozottan működött a palánk előtti munka, ennek okán pedig sikerült is tartani a kékeknek az előnyt. Zárkóztak a cívisvárosiak, Andre Williamson is megvillant, ám ez egyelőre még kevés volt a boldogsághoz. Félidőben 35-40 volt az állás.

A fordulást követően Deon Edwin belelendült a pontos dobásokba, és érkezett a már jól megszokott harmadik negyedbeli DEAC-roham. Williamson is eredményes volt kintről, majd a vajkezű csapatkapitány, Mócsán Bálint is talpra ugrasztotta a népes publikumot, ezzel már jelentős előnyt kitermelve a hazaiak számára. Még vége sem volt a harmadik felvonásnak, amikor tízet számolhatott a Nagyerdő szurkolóhada. Az utolsó csörtére 68-56-os állással vonultak pályára a felek. Immár Rakeem Buckles is távolról talált be, a Sopron agresszív játéka pedig a vendégek fáradtságát, tanácstalanságát is mutatta. Műesésért technikai hiba is repült, akárcsak néhány perccel korábban reklamálásért, így gyakorlatilag ingyen lehetőségekhez jutott a DEAC. A Debreceni Egyetem gárdájának idén először sikerült meghaladnia a nyolcvanpontos határt, amely bőségesen elég volt a sima győzelemhez, valamint az újabb két bajnoki ponthoz: a végén 86-73-as diadalnak járt a vastaps.

A folytatásban kétszer látogat a Dunántúlra a Mandics-csapat. Először a Falco otthonában vendégszerepelnek a fiúk, majd nem is messzire térnek vissza, egészen pontosan épp a szombathelyiek ősi riválisához, a Zalaegerszeghez. Az Oláh Gábor utcán legközelebb december 8-án találkozhatunk Drenovacékkal, az Alba Fehérvár elleni rangadón.

Barna Marci

DEAC – Sopron KC 86-73 (17-20, 18-20, 33-16, 18-17)

DEAC: EDWIN 20/6, Hőgye 5/3, DRENOVAC 16/6, WILLIAMSON 15/3, Buljevic 9 csere: MÓCSÁN 11/9, Ságodi 4, Buckles 6/3, Várszegi, Czermann, Hegedűs.

vezetőedző: Andjelko Mandics

Andjelko Mandics: Gratulálok a csapatnak! Jól kezdtük a meccset, fizikálisan és koncentráltan léptünk fel, majd nem sokkal később lelassultunk, a Sopron játéka pedig javult. Sok labdát adtunk el az első félidőben, majd a fordulás után sikerült bedobnunk kinti helyzeteinket és kontrollálni tudtuk a találkozót. Az utolsó két perc viszont nem illik egy komoly csapathoz, hogy egyszerűen megállunk, ez nem esett jól, de az a fontos, hogy nyertünk és örülök, hogy a hullámvölgyek már kisebbek, mint a szezon elején.

Mócsán Bálint: Nagyon örülök sorozatban a harmadik győzelmünknek, fontos volt számunkra, hogy megmutassuk, tudunk nyerni. Most jól kezdtünk, aztán a második negyed volt egy kis hullámvasút, a harmadik etap során viszont ültek az eddig kimaradt dobások, ez pedig adott egy lendületet számunkra, ami kitartott majdnem a végéig, majd az utolsó néhány percben kicsit elkényelmesedtünk.

A számok tükrében (DEAC-Sopron KC): szerzett labda: 6-12, eladott labda: 19-12, lepattanó: 40-28, gólpassz: 21-11, fault: 14-20, VAL: 121-81 2p közeli: 56%-46%, 2p ktáv.: 50%-25%, 3p táv.: 42%-31%, 1p bünt.: 73%-79%

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.