Felragyogók

Újra jó úton halad a válogatott  Fotó: MTI (Illyés Tibor)

Aranycsapat. Csupán elég ennyit mondani, és minden magyar tudja, kikről van szó. Magyar válogatott 2024. Csupán elég ennyit mondani, hogy tudjuk, a magyar név megint szép lett.

Olyan történelmi pillanat érkezett el a magyar futball történetében, amelyre hosszú-hosszú évtizedek óta nem volt példa. Szoboszlai Dominikék legyőzték a török legénysereget. A törökök ezúttal nem lóháton, ágyúkkal, kardokkal és puskákkal szenvedtek vereséget, nem is Kemal pasa égisze alatt, hanem Budapesten a futballgyepen. És újra felragyogott az égen a magyar címer, hiszen ezzel a diadallal Magyarország olyan győzelmi sorozatot ért el ismét, amelyre legutóbb még az ötvenes években Puskás öcsi bácsiék voltak képesek. Akkor fájó volt a kezdet, de csodás a folytatás. Hiszen az 1954-ben elvesztett berni vb-döntő után tizennyolc mérkőzésen sikerült úgy levonulni a pályáról, hogy a magyar válogatott nem szenvedett vereséget. Az 54-es esztendő óta eltelt kerek hetven év. És Marco Rossi legénysége megannyi szenvedést, bukott korszakot feledtetve hozta vissza a régi daliás időket a nemzetközi válogatott foci térképén.

A sorozat és az éjjel pedig soha nem érhet véget. Kedden máris érkezik újból barátságos mérkőzésen Koszovó együttese, majd alig két és fél hónap, hogy elkezdődjön a nagy kaland. Az utazás, amely célállomása Németország lesz, hogy az elmúlt két Európa-bajnokságot követően a koronás címert viselő urak és a lelátó fekete serege újra berúgja a nemzetközi futball ajtaját, és soha ne feledtesse azt a múltat, amelyre a jelenben építve formálódik a magyar foci fényes jövője.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.