Alkoholmentesen is élvezhetők az ünnepi, például húsvéti időszakra jellemző aromákban gazdag hideg vagy forró italok. Egyedül vagy társaságban, bármikor jól eshet. Egy kis kedvcsináló.
Fűszeresen
Hozzávalók: 6,5 dl víz, fekete tea, 2 dl narancslé, 2 evőkanál citromlé, 3 evőkanál málnaszirup (málnából és cukorból főzött szirup), 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék. Lefőzünk egy adag fekete teát. Amikor kihűlt, egymás után keverjük bele a hozzávalókat.
Juhar sziruppal
Hozzávalók: 3 csésze narancslé, 3 csésze almalé, 0,5 dl áfonya- vagy fekete ribizli lé, ¾ csésze juharszirup vagy méz, őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, szerecsendió. Összekeverjük az alapanyagokat, lehűtjük, végül narancs karikákkal díszíthetjük.
Hideg teapuncs
Hozzávalók: 3 csésze erős tea, 1 csésze citromlé, 4 csésze narancslé, 1 csésze tört ananász, 2 csésze grenadin vagy málnaszörp, 2 liter szóda. Az alapanyagokat összekeverjük, tálaláskor hígítjuk szódával.
Gyümölcsteás
Hozzávalók: 1 liter gyümölcstea, 1 liter almalé, 1 citrom, 2 narancs, 2 evőkanál méz, 10 szem szegfűszeg, 5 fahéj, 2 zacskó vaníliás cukor. A kicsit hűlt, lefőtt teához adjuk a többi alapot, a narancsot, citromot facsarva, és összekeverjük. Az almalevet ezután, melegítve öntjük hozzá.
Zöld puncs
Hozzávalók: 1 liter zöldtea, 1 lime, 1 zöld alma, 1 liter almalé, 3 evőkanál méz, 1 csokor citromfű, 1 mogyorónyi gyömbér. A zöld teát felforraljuk a citromfűvel, gyömbérrel, lime-al és cikkekre vágott almával. Amikor kicsit kihűlt, hozzáadjuk a mézet és az almalevet.
D. B.
Új hozzászólás