Hullámzó meccs - értékes győzelem

Támadnak a debreceni lányok  Fotó: dvsckezilabda.hu

Hosszú idegenbeli sikertelenségnek vetett véget a DVSC-SCHAEFFLER női kézilabdacsapata január 12-én. Dunaújvárosban több mint nyolc éve nem sikerült nyerni, ám a 2019-es esztendő második, fordulatokban gazdag tétmeccsén jól és eredményesen kézilabdáztak a lokista hölgyek.

A megérdemelt győzelemmel a közvetlen riválisokkal szembeni, már-már hagyománnyá erősödő idegenbeli eredménytelenséget is megszakították.

2010. október 6-át írtunk akkor, amikor a DVSC utoljára nyerni tudott az újvárosiak otthonában. A vendégsikernek persze nem volt túl komoly hírértéke, hiszen a Debrecen akkoriban az ország egyik legerősebb csapatával rendelkezett, míg a folyamatos anyagi gondokkal küzdő Dunaújváros inkább a középmezőnyben vitézkedett. Érdekesség, hogy a cívis szerelvényt akkor is Köstner Vilmos irányította, a csapatban pedig ott volt a Lokihoz idén visszatérő Triffa Ágnes és (az egyébként Kohásztól érkező) Bulath Anita. No meg az a Kazai Anita, aki ezúttal már dunaújvárosi szerelésben nézhetett farkasszemet egykori kenyéradójával. De pikáns lehetett a meccs Oguntoye Viktóriának, Kovács Annának, valamint Sirián Szederkének is, akik tavaly még aktuális ellenfelüket erősítették.

A találkozó első percei nem hoztak semmi újdonságot: mieink beragadtak a rajtnál, ezt kihasználva a hazaiak könnyedén megléptek, és Csapó Kyra védéseinek köszönhetően tekintélyes előnyre tettek szert. Köstner Vilmos kétszer is időt kért, mire észbe kaptak a lányok, és lassan, de biztosan elkezdték a felzárkózást. A padról érkező friss erő is sokat lendített az addig kissé fásult debreceni gépezeten: Szabó Panna és Jeca Despotovic is fontos találatokkal szállt be, a gólvonalon pedig Triffa hozott maradandót: bravúrjainak köszönhetően 13-13-at mutatott az eredményjelző az első felvonást követően.

A második játékrész már a vendég kívánalmaknak megfelelően alakult: sorrendben Punko, Bulath, Tóvizi, Grigel és Despotovic talált be, mindösszesen két dunaújvárosi „válasszal” szemben, így sikerült ellépni három góllal (15-18).

Ebben a szakaszban talán dűlőre is vihették volna a csatát a piros-fehérek, ám a bosszantó hibák és a felesleges kapkodás rendre megbosszulta magát. György László tanítványai pedig tapadtak becsületesen, és Mihály Petra 47. percben dobott góljával újra átvették a vezetést (21-20).

Kiélezett végjátéknak néztünk elébe, melyben, mint oly sokszor korábban, ezúttal is Jeca Despotovic vette hátára a többieket: 23-23 után két alkalommal volt eredményes, melyekre az ördögi és hibákkal tarkított utolsó percekben már csak egyetlen újvárosi gól érkezett válaszként. 24-25 a vége! Hosszú idegenbeli vesszőfutást zárt le győzelmével a DVSC-SHAEFFLER, és a sok pontatlanság ellenére megérdemelt, egyben nagyon fontos győzelmet aratott.

A lefújást követően a játékosok és a csapat mellett Köstner Vilmos is megkapta az elismerést a mintegy 35-40 fős debreceni szurkolótábortól, akik remek hangulatot varázsoltak a dunaújvárosi csarnokba.

Sikerével hatodik helyen várhatja az újabb rangadót a debreceni együttes: január 25-én az ötödik pozícióban tanyázó Vác látogat a Hódosba.

DUNAÚJVÁROSI KKA-DVSC SCHAEFFLER 24-25 (13-13)

Dunaújváros, játékvezetők: Altmár, Horváth.

DUNAÚJVÁROS: Bouti, Braun, Cifra, Csapó, Dombi, Ferenczy 7 (2), Grosch 2, Kazai 2, Mihály 4, Molnár, Monori 1, Nick, Sirián 2, Szalai 1, Szekerczés 5 (4), Vártok. Edző: György László.

DEBRECEN: Arany 1, Bordás 1, Borgyos, Bulath 2, Despotovic 7, Grigel 5, Kovács 1, Oguntoye, Punko 1, Szabó 2, Tóvizi 4, Triffa, Vantara-Kelemen 1, Varsányi, Zamfirescu. Edző: Köstner Vilmos.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.