Újra dörrent a Hódosban a tábor

Több mint egymillió forint gyűlt össze

A Vasutas szurkolótábora visszatért a Hódosba, a fanatikusok hangja megdörrent. Noha nem kézilabda-mérkőzésen, hanem jótékony célból, futballgálán, ahol a diósgyőri szurkolók hangja is rengette a csarnok falait.

Focizzunk egymillióért – hangzott a vasárnapi jótékonysági focigála címe, jeligéje, a cél pedig maradéktalanul teljesült. Nem is akármilyen nevet húztak futballcipőt a Hódos parkettjére, hiszen ezúttal a DVSC ultrái, legendái, a Kowalsky meg a Vega, valamint a Loki utánpótlás növendékei mellett a diósgyőri tábor tagjai is megmérkőztek a nemes cél ügyében. Bár a kapunyitás időpontja egészen csekély mértékben csúszott, erre jelentős és vitathatatlan magyarázatul szolgált, hogy a Hódos büféjének előterében mozdulni sem lehetett 4 óra előtt, annyian szerettek volna relikviákat dedikáltatni Kowáékkal vagy éppen belépőhöz jutni. A lelátó aztán szépen lassan megtelt, a pályán pedig útjára indult a labda – a csarnokban rég nem tapasztalt parádés, euforikus hangulat közepette. A debreceni és diósgyőri – igen népes – táborok időnként egymást is éltették, de természetesen sajátjaikat is jókora hangorkánnal biztatták.

A DVSC Legendái soraiban többek között Dombi Tibivel, Bernáth Csabával vagy éppen Sándor Tamással a diósgyőri ultrákkal is megmérkőztek a torna nyitányán, Kowalskyék ellen is pályára léptek, valamint a Loki ultrái által kiállított alakulatnak is lehetett szurkolni. Debreceni közéleti és sportszemélyiségekből álló gárda is labdába rúgott, névsorában például Széles Diána alpolgármesterrel, a kispadon Bács Zoltán egyetemi kancellárral, Kozák Luca gátfutóval vagy épp Bárány Donáttal. Velük a debreceniek fociakadémiájának ifjú, U12-es játékosai néztek farkasszemet, az ő csapatuk pedig a válogatottsági rekorder, Loki-kapitánnyal, Dzsudzsák Balázzsal egészült ki, majd aratott győzelmet.

Az esemény zenei körítése sem maradt el, hiszen a Lokihoz szorosan kötődő Wyrfarkas együttes lépett színpadra a torna „félidejében”. A végére aztán egy jelentős pillanat maradt még, megünnepelni a kitűzött cél eredményes teljesítését. A Szivárvány Az Esőben Alapítvány javára ugyanis 1 millió 50 ezer forint gyűlt össze, nehéz családok számára félmillió forint értékű Baromfiudvar 2002 Kft. vásárlási utalvánnyal, illetve 300 ezer forint értékű édességgel a Csoki Max Magyarország Kft. részéről.

Arra pedig, hogy a két tábor egyedülálló hangerejét újra egy mérkőzésen hallhassuk, nem is kell sokat várni. Február 3-án ugyanis immár bajnoki mérkőzésen csap össze a DVSC és a DVTK a Nagyerdei Stadionban.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.