Teltház a yoUDayen, a korszakok karneválján

Valmar hangulatteremtése  Fotó: Debreceni Egyetem

Ezúttal is óriási sikert aratott a Nagyerdei Stadionban a Debreceni Egyetem feledhetetlen évnyitó showja, a yoUDay. Az arénában több mint huszonkétezer ember vett részt a megabulin.

Az előzetes jegyeladás és érdeklődés alapján sejteni lehetett, hogy az idei yoUDay a programkínálaton túl a nézőszám miatt is kiemelkedő lesz. A remények pedig valóra váltak, és a látványos nyitányra teltházzal számolhattak a szervezők. Ami azt illeti, idén sem maradt el a Debrecent átjáró yoUDay-hangulat a késő délutáni, kora esti órákban, hiszen a belváros már a kapunyitást jóval megelőzően meg telt egyetemistákkal, buliéhes fiatalokkal. Este fél 7-kor pedig kitárultak a stadion kapui, felcsendültek a kezdő dallamok, kezdetét vette a nemzetközileg is egyedülálló évnyitó show. Több mint száz ország zászlaja vonult fel a Debreceni Egyetem képviseletében, majd a fényshow és a DEAC-parádé sem maradt el, míg a műsorvezetői hangokat szokásosan a Campus Rádió hangjai, Gábor Betti és Burai Árpád vitték színpadra.

A cívisvárosban nem telhet el ehhez fogható óriásrendezvény tízezreket megmozgató koncertek nélkül, a 2023-as esztendőben pedig a hangulat felidézte, milyen is, amikor azt mondjuk: "Vissza a jövőbe!”. Mikrofont ragadott Dzsúdló, majd a Valmar duója szaladt a kettőszáz négyzetméteres pódiumra, Dzsudzsák Balázs válogatott mezét magára öltve. A múlt pedig egyszerre jelenné vált, és egyetemi polgárok ezrei daloltak együtt még a késő esti órákban is a még mindig irigylésre méltó energiát sugárzó Korda Györggyel és Balázs Klárival, a Neotonnal, Nagy Feróval, illetve Zalatnay Cinivel. Vannak olyan legendák is, akik sajnos már nem lehetnek velünk, így egy-egy ikonikus dallal megemlékezett a közönség a közelmúltban elhunyt "rocknagyiról”, Tina Turnerről és az egyedülálló stílust alkotott Sinéad O’Connorról is.

Az emlékezetes és évtizedes történelmet felidéző koncerteket, illetve a jelenkori slágerlisták éllovasait többek között a cívisváros jeles táncegyüttesei kísérték koreográfiáikkal, így a Feeling és a Piruett is színre vonult.

Miután a Nagyerdei Stadionban kihunytak a fények, az erősítők a Hallban dördültek. KKevin főszereplésével kezdődött ugyanis az éjszakai, hajnalig tartó afterparty, amelyen ugyancsak teltházat számláltak a szervezők.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.