Keksztorta

Keksztorta

Hozzávalók:

            2 csomag háztartási keksz feltördelve kisebb darabokra

            4 csomag 10 dkg puha teavaj

            4 tojás

            10-15 dkg porcukor (amennyit jól felvesz a massza)

            10-15 dkg kakaó (amennyit jól felvesz a massza)

            mazsola, rumos magvalt meggy, esetleg tördelt dió, mogyoró, tetszés szerint 

            kevés méz  (szép fényes lesz tőle a csokoládémáz)

            Készítési idő: max. 45 perc

Elkészítés:

A puha vajat, a porcukrot, a tojást, majd a kakaót jól összekeverjük és odatesszük melegedni egy fazékban a tűzhelyre.  Fakanállal kavargatjuk addig, amíg az alkotórészek elelegyednek.

Az összetördelt háztartási kekszet kavargatás közben hozzáadjuk, és addig együtt főzzük lassú tűzön, ameddig a kekszdarabok „jól felveszik a masszát” (magukba szívják a masszát). Nem szabad túlfőzni!

Az őzgerincformát felvágott nejlonzacskóval ki kell bélelni olyan nagyságban, hogy a szélén maradjanak behajtható részek. A masszát melegen bele kell kanalazni, majd elsimítani. A nejlon szabadon maradt végeivel teljesen beborítani. Legalább egy éjszakán keresztül hideg levegőn kell tartani, hogy jól megmeredjen. Másnap a nejlonból kibontani, tálcára helyezni, kókuszreszelékkel díszíteni!

S.F.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.