Ne maradjon le! - Őszi Vasutas Színház

Nyertes Zsuzsa, az egyik darab főszereplője

Ősszel újra indul az Egyetértés Művelődési Központban (Debrecen, Faraktár u. 67.) a vasutas színház, bérletes előadásokkal. Az öt tervezett színpadi mű felhőtlen szórakozást ígér különösen azoknak, akik menekülnek túlpolitizált mindennapjainkból. Ismerje meg a tervezett előadások rövid tartalmát!

október

Vaszary János: MA ÉJJEL SZABAD VAGYOK

-         zenés bohózat 3 felvonásban, az Éless-Szín előadása –

Szereplők: Nyertes Zsuzsa, Tóth Roland, Kautzky Armand/Bodri Géza, Koncz Gábor, Borbáth Ottília, Madár Veronika, Kertész Péter/Csák József, Valler Gabriella, Boldizsár Tünde/Wessely-Simonyi Réka, Éless BélaPlaszkó Éva.

„Tudja, én egy kicsit félénk vagyok a nőkkel szemben. Találtam egy lányt, gazdag és kedves is volt velem. Nem mertem szerelmet vallani neki, úgyhogy gyerekkori barátomat, Ivánt kértem meg, beszéljen vele” – mondja a szeretetre méltó, ám félszeg Péter. „Három napig éjjel-nappal beszélgettek, s végül a lány az ő menyasszonya lett!” A későbbi események sodrában azonban minden úgy alakul, mintha Péter gátlástalan nőfaló lenne.

A Balaton partján vagyunk, a múlt század 30-40-es éveiben. De lehetnénk a Riviérán is, olyan színes, érdekes a vendégsereg a kellemes szállodában. Ezen az estén mindenki úgy érezheti: Ma éjjel szabad vagyok!

 

November 19. 19 óra

Dóczy Lajos: ORSZÁGOMAT EGY CSÓKÉRT

- zenés vígjáték két részben, a Hadart Művészeti Társulás előadása -

Szereplők: Szabó Máté, Zakariás Éva, Bozsó Péter, Mérai Katalin, Gieler Csaba, Laurinyecz Réka, Galbenisz Tomasz, Cs. Németh Lajos, Kósa Dénes, Háda János

Sever, Navarra királya erkölcscsősz gyanánt betiltja országában a csókot. Ezért többen szöknek át a szomszédos országba. Köztük Adolar is, a király bátyja, de nagyon sóvárog szerelme után. Így álruhában hazatér, és ráveszi a királyt: hirdesse ki, hogy egy hétre elutazik, de álruhában térjen vissza, és nézze meg, mi történik az általa erkölcsösnek vélt országban. A király visszatérve maga is kísértésbe esik, és azt is tapasztalnia kell, hogy királyi hitvese sem feddhetetlen. Az éjszaka leple alatt viszont összekeverednek a párok, és aki azt hiszi, csalja a másikat, még az is meglepődik a fejleményeken. De Adolar a történések ütőerén tartja a kezét, így garantált a jókedv és a… No, de ne szaladjunk a végkifejlet elébe!

 

December 10. 19 óra

EZ VOLT, EZ VAN

- kabaré két részben, a Fregoli Színház előadása -

Szereplők: Harsányi Gábor, Nyertes Zsuzsa, Beleznay Endre, Magyar Attila, Heller Tamás

Egy vidám előadás azokkal a színészekkel, akiknek életét végigkíséri a szórakoztatás. Most összeálltak, hogy egy kacagtató estét szerezzenek a nagyérdemű közönségnek. Vicces jelenetek, magánszámok garantálják a felhőtlen szórakozást.

 

2015. január

Meskó Zsolt: KI A SZTÁR!?

- vígjáték, a Körúti Színház előadása -

Szereplők: Lipták Péter, Csőre Gábor/Száraz Dénes, Gyebnár Csekka, Kalapács József, Placskó Emese, Fila Balázs

Ki a sztár!? Megasztár, Való világ, X-faktor, Csillag születik, The Voice, ... Születnek a celebek, már mindenki sztár. De mit kezd egy tehetséges fiatal vidéki fiú, a hírtelen jött népszerűséggel, mi lesz a hátrahagyott szerelemmel, az elárult barátokkal? Hol van az a pont, amikor elvész a józan értékítélet, az erkölcs, és csak a megjelent bulvárcikkek száma számít?

Egy fiú története, aki mindent elhisz, mindenkit becsap, így sorsa nem lehet más, csak a bukás. Mindez persze sok humorral és remek dalokkal. Meskó Zsolt író, Turcsán András zeneszerző és Galambos Zoltán rendező bevált triója már rengeteg értékes és vidám órát szerzett a Nagyérdeműnek. Ezúttal sem lesz másképp! Felvonultatják az évek folyamán megkedvelt fiatal színészeket, néhány valódi „celebbel” kiegészítve.

 

2015. február 4. 19 óra

Georges Feydeau: BOLHA A FÜLBE

- zenés vígjáték, a Fogi Színház előadása -

Szereplők: Harsányi Gábor, Fogarassy Bernadett, Jászai László, Oszter Alexandra, Beleznay Endre, Várkonyi András, Csengery Attila, Fogarassy András, Várkonyi Andrea, Benkóczy Zoltán, Cseke Katinka

A vígjáték-irodalom talán legjobb színműve. Chandebise, a köztiszteletben álló biztosítási igazgató, miután nem tudja otthon férfiúi kötelességét teljesíteni, felesége gyanakvása által bolhát tesz a fülbe... A férfi, ismeretlen rajongó hölgytől kap levelet: randevúra hívják egy kétes hírű szállodába. Chandebise egyszerre hűséges és kishitű: eldönti, hogy nem megy el, inkább a legjobb barátját küldi maga helyett. Csakhogy a névtelen levelet saját gyanakvó felesége írta, hogy lépre csalja. S a barát a feleség következetes udvarlója. Egymás karjába futnak hát a hotelben, majd őrült spanyolok, boldogságot kereső partnerek, furcsábbnál furcsább emberek jönnek-mennek..., s a váratlan légyott rémálom lesz, pláne, amikor mégiscsak megjelenik Chandebise. Oltári kavarodás kerekedik, pláne amikor kiderül, hogy a világon mindenkinek van egy vagy akár több hasonmása is.

A bérletek ára 1 – 16. sorig 16.000 Ft, 17 – 23. sorig 14.000 Ft, a bérletigénylő lapok leadási határideje: 2014. szeptember 12. A bérletek átvehetők: 2014. szeptember 29-től október 9-ig. Egyetértés Művelődési Központ (4034 Debrecen, Faraktár u. 67.) Tel.: 52/310-993; tel./fax: 52/520-263; 70/337-4617;vmuvhaz@vmuvhaz.hu (Képünkön Nyertes Zsuzsa színésznő.)

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.