MSZP: soha nem szedtek még be annyi adót, mint 2013-ban

Budapest, 2014. január 4., szombat (MTI) - Az MSZP szerint 2013 az adómaximalizálás éve volt: soha nem szedtek még be annyi adót Magyarországon, mint tavaly.

    Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes szombaton, sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter büszke a vártnál kisebb költségvetési hiányra, de nem beszél arról, büszke-e arra, hogy 27 százalék az áfa, megadóztatták a minimálbért és megszüntették az adójóváírást, megemelték az üzemanyagok jövedéki adóját, megduplázták a tranzakciós illetéket és bevezették az elektronikus útdíjat. Az MSZP-s politikus hozzátette, miközben az adóterhelés emelkedett, a GDP lényegében nem haladja meg a 2010-es szintet.

    Az Orbán-kormány minden elődjénél rosszabbul teljesít, a társadalom 80 százaléka rosszabbul él, mint a kormányváltáskor, és a rendszerváltás óta nem volt ennyi szegény ember - jelentette ki Józsa István. Az "Orbán-kormány remek számai mögött megalázott, megnyomorított emberek milliói vannak" - fűzte hozzá. Az MSZP kormányra jutva több pénzt hagyna az embereknél, csökkentené a kiskeresetűek adóját és az alapvető élelmiszerek áfáját - közölte az ellenzéki politikus.MTI 2014. január 4., szombat 11:49


Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.