Tóta W.: Neveket akarok hallani! (átvett cikk a hvg.hu-tól)

Ugye senki sem várja, hogy bűnözőknek fizessünk adót?

 

Kedves Egyesült Államok! Határtalan örömmel üdvözöljük, hogy Önök is igyekeznek előmozdítani a közérdeket Magyarországon. Abban ugyanis nyilván egyetért minden magyar hazafi, beleértve a kormánypártiakat, hogy a korrupció leleplezése és a felelősök deresre húzása közös ügyünk. Ebben bizony elkél a nagyhatalmi segítség, mert nekünk ez nem mindig megy zökkenőmentesen. Előfordul például, hogy valaki fényes nappal hazavisz egy-egy komplett iparágat, vagy eltűnik kézen-közön ezermilliárd forint áfa, és pont senki sincs ügyeletben, hogy megakadályozza. Vagy aki éppen ügyeletben van, az annyira korrupt, hogy a földgolyó túloldaláig bűzlik.

Viszonylag sürgős a dolog. Jönnek egymás után különféle határidők, bevallások és mérlegbenyújtások, addigra vagy fel kell állnia egy új adóhivatalnak, vagy meg kell tudnunk a mostaniról, hogy félreértés áldozata. Az egyenesen lehetetlen, hogy bárki bűnözők kezébe tegye le az adóját. Még az sem volna furcsa, ha jövő tavasszal milliók tagadnák meg a bevallást. Nem nagyon lehet egyszerre világhírű korruptféregnek lenni, meg folytatni ezt: 

Ilyen sorsdöntő ügyekben különösen fontos a nemzeti egység. Itt az ideje tehát, hogy egyetértsünk hazánk külügyminiszterével:

„Magyarországnak és az Egyesült Államoknak is az az érdeke, hogy minden korrupciógyanús esetre fény derüljön, és minden ilyen esetet megfelelő alapossággal, átláthatóan és a törvényeknek megfelelően vizsgáljanak ki. Ezért a KKM azt várja az Egyesült Államok kormányától, hogy bocsássa rendelkezésre azokat a hiteles információkat, amelyek korrupciógyanús esetekre utalnak.”

Úgyhogy a KKM mellé felsorakozva várjuk ezt együtt az Egyesült Államok kormányától: az összes bizonyítékot, neveket, ügyeket, összegeket. És természetesen nem diplomáciai postával, hanem bele a magyar nyilvánosságba, átláthatóan, pont, ahogy Szijjártó úr mondja. Elérhetőségünk az impresszumban, de jöhet futárral is. Hajrá Amerika, hajrá amerikaiak!

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.