Közösség a Loki mögött

Sok mindenben megújul a csapat és környezete

Megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a DVSC Kézilabda klubja. Ezúttal a szezon célkitűzésein túl a támogatók, a szponzorok kaptak főszerepet az eseményen. Többször elhangzott, hogy a DVSC Kézilabda Kft., mint klub és mint sportcsalád mögött valóságos támogatói közösség alakult ki.

A sajtótájékoztatón részt vett Papp László polgármester, Ábrók Zsolt ügyvezető, Szabó Péter, a csapat névadó szponzora, a Schaeffler ügyvezetője, illetve Katona Zoltán, a SzertárSport tulajdonosa és a BeStrong kondipark üzemeltető és gyártó cég ügyvezetője. Ez utóbbi vállalat kiemelten is fontos szerepet játszott ezúttal, hiszen megtörtént a Hódos Imre Rendezvénycsarnok funkcionális edzőtermének hivatalos átadása is.

Elsőként Papp László értékelte az elmúlt hetek eseményeit. Kiemelte, hogy a napokban megalakult DVSC Egyesület a példa arra, hogy a Vasutas neve és a debreceni sport iránti elhivatottság révén ismét régi fényében tündökölhet a futball és a kézilabda egyaránt.
„Jó érezni azt az összefogást, amely e sajtóeseményen is kézzel fogható a jelenlévő támogatók által.  A város és a csapatok is meg fogják hálálni azt a pozitív hozzáállást, melyet mindannyian érzékelünk.” – fogalmazott Debrecen polgármestere.

Ezt követően az infrastruktúrafejlesztésre tért ki. Szerinte Debrecen jól tartja a beruházási tempót. A Hódos, amely egyértelműen új otthona lesz a kézis lányoknak, pályarenováción esik át, két karzatot építenek a lelátóra, mellyel a befogadóképesség is nemzetközi magaslatokba emelkedik és egy funkcionális edzőteremmel is gazdagodott az aréna. A kiszolgálóegységek közül pedig a büfék is új köntösbe bújnak, a szolgáltatások pedig bővülnek. „Az ellenfelek számára maga lesz a vörös pokol ez a helyszín.” – jegyezte meg Papp László utalva az egyedülálló debreceni hangulatra.

Ábrók Zsolt ügyvezető a szezon és a járvány lehetséges „kapcsolatáról” beszélt. Szurkolók és csapatvezetés számára nyilvánvalóan bizonytalan időszak elé néz a sportvilág, így a Lokit sem kerülik el a helyzetet érintő, egyelőre megválaszolatlan kérdések. Annyi bizonyos, hogy alternatív versenykiírás lesz és felvetődött olyan öltet is, amely szerint decemberre le is játszanák a teljes 2020-21-es szezont. A cél azonban minden kétségtől függetlenül a nemzetközi szereplést érő hely megtartása és az európai kupában a továbbjutás a csoportból. Ábrók Zsolt azt is hangsúlyozta, hogy a DVSC KKFT. a támogatók nélkül nem működhetne ilyen zökkenőmentesen. A névadó Scahefflerrel pedig már harmadik közös esztendejének vág neki a Loki. Erre már Szabó Péter, a Schaeffler ügyvezetője válaszolt. „Megtaláltuk a számításainkat, reméljük, a klub is megtalálta velünk a maga számításait. Tartalmas három év áll mögöttünk, és várjuk a következő szezont. A csapat tavaly negyedik lett volna és úgy gondolom, ezt idén is teljesíteni fogják.” – foglalta össze a cég és a klub kapcsolatát Szabó Péter.

Katona Zoltán a sportruházatot biztosító és a funkcionális edzőterem létrejőttében elsőszámú „alkotóként” részt vevő vállalatok nevében megköszönte az együttműködést, melyet Papp László az összes többi támogatóval együtt egy rendkívül sikeres, példaértékű összefogásként értékelt.

Ábrók Zsolt a sajtótájékoztatón minden támogatónak adott a DVSC nevében egy-egy, a legújabb dizájnnal készült kézimezt, melyen a képviselők saját cégének neve szerepel. Az esemény végén hivatalosan is átadták az új funkcionális edzőtermet, melyet az akadémisták már birtokba is vettek. A DVSC Schaeffler felnőtt csapata szeptember 4-én vág bele bajnoki idényébe. Hazai pályán – a felújítás miatt még a Főnixben – fogadják a mosonmagyaróváriakat. Jelen állás szerint a meccsek nyilvánosak lesznek és korlátozásra egyelőre nem kell számítani.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.