Egyszerű, és elronthatatlan, sütés nélküli finomság, hasonlóan a kókuszgolyóhoz, csak nagyobb, összetettebb, kiadósabb.
A házit pedig mindig ízletesebben, krémesebben készíthetjük, mintha bármely vásározás elmaradhatatlan részeként kerülne vásárfiára. Mert ott ugye keksztekerccsel mindig találkozhatunk.
Hozzávalók: fél kg darált háztartási keksz, 3-4 evőkanál kakaópor, 100 g porcukor, fél dl rum, vagy rumaroma, kb. 2 dl tej. A krémhez: 25 dkg ráma margarin, 100 g porcukor, 1 kis csomag kókuszreszelék.
A darált kekszet, porcukrot, kakaóport, rumaromát egy tálban jól összedolgozzuk. A krémhez a vajat habosra keverjük turmixgép segítségével, majd hozzáadjuk a porcukrot, kókuszreszeléket. A kekszes részt egy fóliára kiterítjük, rákenjük a krémet, és a fólia segítségével, szépen feltekerjük. A fóliába még lehet a formáján igazítani. Rögtön is szeletelhető, de érdemes vele várni 1-2 órát, addig hűtőbe tenni, megszórni kívül is kókuszreszelékkel.
D. B.
Új hozzászólás