Sok kosár, kevés izgalom - könnyű DEAC-siker

Tóth Ádám indítja a meccset

A Debreceni Egyetem férfi kosárlabdázói a PVSK-Veolia otthonában vendégszerepeltek vasárnap este. A szervezetten kosarazó DEAC esélyt sem hagyott a mecsekaljiaknak. 

Az első fordulóban, a Nyíregyháza ellen nehézkesen indult, végül mégis diadalmaskodó fekete-fehér gépezet idegenben is elkezdte az idényt, Pécsre látogattak Djordje Dzseletovicsék, a Debrecenben is ismerős Ivosev Tamásékhoz.

A Topics-alakulat pedig röviden: jött, látott, győzött. Ha hosszabban szeretnénk kifejteni, akkor sem nagyon lehetne ragozni, hiszen a DEAC már az első pillanattól uralta a pályát. Érződött, csak a cívisvárosiaknak van keresnivalója a vasárnap esti összecsapáson, hiszen a higgadtság és a szervezettség nem hagyott utat a hazaiaknak a zárkózásra. A vége magabiztos 88-63-as hajdúsági győzelem lett. 

Ha Djordje Drenovac indult, kosarat dobott, vagy kapott egy blokkot, amire a saját palánk alatt ugyancsak egy blokkolással válaszolt, aztán felvezette a labdát és bedobta. Amikor nem ő állt a középpontban, akkor Tóth Ádám brillírozott a palánk alatt. Az első negyed hajrájától kezdve pedig folyamatosan kétszámjegyű volt a különbség. Repültek a DEAC-hárompontosok, az első két negyedben már hat sikeres triplánál jártak Valerio-Bodon Vincenték. A Debrecen összesen 27 pontnyi távolit szórt be, ebből Miha Lapornik nevéhez 9 egységnyi köthető. Érdekesség továbbá, hogy vendégoldalon öt játékosnak sikerült legalább egyszer betalálnia kintről, közülük Drenovac, Lapornik, Dzseletovics és Thames a legalább 10 szerzett pontot is elérte a találkozón. A kétjegyűt gyűjtögetők sorába Tóth Ádám is bejelentkezett. A center 15 pontnyi kosarat küldött a helyére. A mezőny legértékesebb kosarasa Djordje Drenovac lett a maga 17/6-os statisztikájával. 

A Debreceni Egyetem gárdájának mutatója a bajnokságban eddig kettőből kettő, a győzelmi menetelést pedig pénteken folytathatják Polyák Lászlóék. Október első napján az Alba Fehérvár látogat az Oláh Gábor utcára. 

Pécsi VSK-VEOLIA – DEAC-Tungsram 63-88 (13-25, 16-20, 10-17, 24-26)

PVSK: Haynes 14/6, Popadic 2, BRYSON 14/6, Ivosev 6, BRKICS 12 

csere: illés 6, Doktor 5, Bíró 4.

vezetőedző: Dragan Alexics

DEAC: THAMES 10/3, Lapornik 15/9, Valerio-Bodon 7/3, DZSELETOVICS 14/6, TÓTH 15 

csere: Aska 8, Polyák -, Kerpel-Fronius 2, DRENOVAC 17/6, Neuwirth.

vezetőedző: Milenko Topics

Milenko Topics: Sokkal jobban játszottunk, mint az első fordulóban, végig kontrolláltuk a meccset, és koncentráltan kosárlabdáztunk. Sikerült limitálnunk a dobóikat és a lepattanóharcot is magabiztosan nyertük, ez volt a kulcs, hogy ilyen arányban tudtunk nyerni. Örülünk a sikernek, de még mindig tudunk ennél jobban teljesíteni, bízom benne, hogy jövő héten még egyet tudunk majd előrelépni játékban.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.