Jótékony győzelem

Dzsudzsák Balázs gólöröme  Fotó: DVSC

A jelentős vezetőségi és keretbeli változásokon átesett DVSC először lépett pályára az átalakulás óta a Nagyerdei Stadionban nézők előtt. Ezúttal azonban nem csupán a felkészülés volt a mérkőzés célja, hiszen Joao Janeiro tanítványai jótékony céllal fociztak az ukrán Veres Rivne ellen, illetve Korhut Mihályt is elbúcsúztatta a Loki.

A szurkolók számára kijelölt szektorok jelentősen megteltek vasárnap kora estére. A drukkerek számára ingyenes volt a belépés a mérkőzésre, amelyet az utánpótlás-játékos gyerekek támogatása céljából vívtak. Az érkező érdeklődők is támogathatták az ügyet a bejáratoknál kihelyezett perselyeknél, pénzadománnyal, hogy az ifjú focisták számára létrejöhessen a célul kitűzött utánpótlás-bajnokság. A játékosok egységes szerelésben vonultak a pályára, pólójukon a „Futball a békéért” felirat angol megfelelője állt, a fényreklámon pedig rendre megjelent a „Béke” felirat számos nyelvre lefordítva. A Vasutas számára azonban fontos erőpróba is volt ez a megmérettetés a nemes ügyért való kiálláson túl. A játékosok terén is jelentősen megújult DVSC ugyanis egy hét múlva, vasárnap kezdi 2022/23-mas bajnoki szereplését, Kisvárdán. A kezdőcsapatban több olyan játékos is helyet kapott, akik frissen érkeztek a cívisvárosba, vagy a Lokiba, így Romancsuk, Manrique, vagy épp a visszatérő Kundrák.

Maga a mérkőzés tempósan, igen feszes iramban kezdődött, komoly fizikális csata zajlott a pályán. Gól sokáig nem született, mindkét oldalon akadt viszont komoly védenivalója a hálóőröknek. Rendre születtek helyzetek, veszélyes akciók, de nem sikerült bevenni egymás kapuját. Az első félidő összképét tekintve a Veres Rivne alapvetően komoly nyomást gyakorolt vendéglátójára, szeretett volna felülkerekedni a piros-fehéreken. Jótékony jellegétől függetlenül némi fizikai küzdelem is történt egy-egy szabálytalanságot követően, de a kakaskodást azonnal erélyesen büntette a játékvezető, sárga lapot kellett kiosztania mindkét fél egy-egy játékosának. A nagy fordulat aztán a 39. percben érkezett, amikor szabadrúgást kapott a Debrecen. Dzsudzsák Balázs állt a labda mögé, ám ezúttal nem beadta, hanem jó 24 méterről a bal felső sarokba tekert hibátlanul: 1-0. A félidőben tehát a hazaiaknál volt az előny. Ünnepélyes és megható pillanatok következtek, hiszen a szünetben elbúcsúztatta a klub és a szurkolók a 281-szer Loki-mezt öltő klubikont, Korhut Mihályt.

A folytatásban sikerült a Vasutasnak magához ragadni a kezdeményezést, de ziccereken túl többre már nem futotta. Pályára léptek viszont további friss igazolások is, így bemutatkozott Major, Neofytidisz és Saná Gomes is. Hosszú idő után ismét egészségesen állt a gyepen a gólvágó Bárány Donát is, akit vastapssal köszöntött a publikum. Gólok tekintetében maradt az első félidő hajrájában megszerzett egyetlen találat, a végeredmény pedig „jótékony” 1-0 lett.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.