Csak jobbra vagy egyenesen!

A Kossuth utcai kereszteződés

Hónapok óta közlekedem arra rendszeresen, de nem értem, nem fér a fejembe, hogy a Kossuth utcán a Veres templom felől a városközpont felé haladva a Burgundia, Klaipeda kereszteződésnél miért nem lehet balra fordulni? Miért csak egyenesen és jobbra lehet hajtani?

Több autós ismerősömet is kérdeztem, ők sem tudnak magyarázatot adni, egyikőjük azt is megfigyelte, hogy van egy rövid fázis, amikor pedig éppen lehetne balra irányítani az autókat. (Egyébként évekkel ezelőtt lehetett a Klaipedára kanyarodni.)

Különösen azok számára rossz ez, akik a Csapó-Burgundia-Rakovszky utcák határolta övezetben laknak, és onnan szeretnének eljutni mondjuk a Szent Anna utcára, vagy környékére. Azok vagy haladhatnak tovább a Kossuth utcán az említett kereszteződésnél, és visszafordulnak a Dósa nádor téren, vagy körbegurulnak a Piac utcán a Szent Anna utcáig. De ez nem jó sem az autósnak, mert több benzint és időt fogyaszt, és nem jó a belvárosban lakóknak sem, mert jobban szennyeződik a levegő.

Néhány napja megálltam a Kossuth-Sas utca sarkán, és figyeltem, vajon vannak-e autósok, akik visszafordulnak a Dósa nádor térről a Kossuth utcára. Pontos számot nem írtam fel, de engem is meglepett, hogy fél óra alatt milyen sokan kényszerültek erre a manőverre!

Akik viszont mégsem akarják körbeautózni a fél várost, azok megpróbálnak a Méliusz tér felől a Kossuth (Faraktár) utcán keresztül a Nap utcára átsöpörni, ami a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban különösen balesetveszélyes.

Tisztelettel kérdem hát az illetékeseket, akik a város közlekedésével foglalkoznak: nem lehetne visszaállítani a balra fordulás lehetőségét?

Nem kell félni a változtatástól, ez nem politika, hogy csak egyenesen, vagy jobbra lehessen haladni Debrecenben!

B.A. 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.