Büszkén hagyhattuk el a pályát

Vantara-Kelemen Éva akcióban  Fotó: Derencsényi István

Minden dicséret megilleti a DVSC-Schaeffler kézis lányait szerda esti helytállásukért. A vendég a BL és bajnoki címvédő, világklasszisokkal felálló Győri Audi ETO KC együttese volt.

A Főnix Csarnokban több mint öt és félezer néző volt kíváncsi az összecsapásra. Köstner Vilmos „lányai” kiváló rajtot produkáltak és pontos játékukkal a félidő hajrájáig vezetni is tudtak, de a Győr összeszedte magát. A második félidő kezdeti pontatlanságai aztán végig megbélyegezték a Vasutas sorsát, de a lefújás után mindössze négy pont maradt közte, így 31-35-ös eredmény született.

A meccs a debreceni tábor megemlékezésével kezdődött. Három szurkolótárs három évvel ezelőtt egy idegenbeli találkozóról hazafelé tartva szenvedett tragikus autóbalesetet, rájuk emlékeztek.

A pályán győri gól indította a derbit, majd a Loki is magabiztosan kezdett és éreztette, hogy egyenrangú partnerként kívánnak részt venni a csatában: Arany Rebeka egyenlített, majd Vantara-Kelemen Éva, illetve Lotte Grigel állt be a góllövők sorába, vezetést szerezve a Debrecennek. Stine Oftedal zárkóztatta a zöldeket. Crina Pintea fogása jól sikerült a meccs kezdeti periódusában, a falat csak ritkán tudta bontani és lövésig eljutni, de egy kisebb figyelmetlenség miatt kiegyenlített. A játék tíz perc után stabil képet mutatott, egygólos különbség és döntetlen váltotta egymást. A Lokit Kovács Anna vezette és átlövésekkel vette be Kari Grimsbo hálóját, míg a vendégeknél Oftedal célzott pontosan. A monoton lüktetést Triffa törte meg védéssel és Kelemen Vica újra kettőre növelte a piros-fehérek előnyét. A lelkesen és akaratosan kézilabdázó debreceni lányok pontos passzokkal, dinamikus játékkal operáltak és sikeresen találták meg a győri védelem réseit - Bordás Réka háromra is visszaállította a differenciát. A játékrész utolsó percei mégis a címvédőnek sikerültek jobban. Gyorsan járatták a labdát és igyekeztek összezavarni a DVSC védelmét, az emberfogás szakadozottá vált, Nycke Groot fordított. A félidő hajrájában Szabó Panna még egalizált, de Oftedal hetese és Görbicz gólja révén kettő pontos különbséggel vonulhattak pihenőre a csapatok. Az állás 17-19.

A második felvonást ugyancsak Groot pontja nyitotta és ezután jóval szervezettebben, agilisabban játszottak a győriek. Debreceni részről sok hiba csúszott a játékba, de gólokból így sem volt hiány. Oftedal heteseire Kelemen Vica válaszolt, aztán Oguntoye bravúrjait követően Bulath Anita csökkentette kettőre a hátrányt. Állandósulni látszott a különbség. Egy gyors akció végén Grigelre fújtak (erősen vitathatóan) belemenést, de az ellentámadásnál Kovács Anna szenzációs védekezéssel labdát szerzett. A szélen futó Varsányira várt a befejezés, de Grimsbo védett. A Győr újra gólt szerzett és Köstner Vilmos időt kért. A mester gyors, határozott játékot kívánt, aminek lassan, de kezdett is érni a gyümölcse. Az első félidőben szinte tehetetlen Pintea lendületbe jött vendégoldalon, ellenben Mette Hansen kikapcsolása alakult eredményesebben. A legnagyobb különbség 7 gól volt, amit Bordás Réka kezdett csökkenteni. Mette Hansen hibázott, Anna Punko ezt kihasználta és tovább zárkóztatta a Vasutast, így a szoros végjáték reménye is felcsillant. Három perccel a vége előtt Danyi Gábor kispadja kért technikai szünetet, és a védelmet igyekeztek szorosabbra zárni. A találkozót Loki-pillanatok koronázták. Oguntoye jól védett Groottal szemben, végül Punko egy látványos találattal állította be a végeredményt: 31-35.

A papírforma nyilvánvalóan akár egészen sima ETO-sikert ígért. A győriek azonban úgy tűnik, nem számoltak a harcos debreceni mentalitással és a remekül felépített, pontos támadásokkal és Köstner mester elképzeléseivel. Kovács Anna százszázalékos magabiztossággal próbálkozott, lerázta magáról védőit és a meccs legeredményesebb debreceni játékosa lett 6 góljával. A széljáték ugyancsak jól ment a lányoknak,Vantara-Kelemen Éva aktivitása erre a legfőbb bizonyíték. Meglátták és kihasználták a győri védelem nyílt pontjait. Bordás Réka is nagyszerűen vette ki részét a munkából, beállójátékával rendre átjutott a falon és hatékonyan támadta a kaput. Az egész este mutatott BL-sebességű kézilabdáért és hatalmas küzdelemért le a kalappal a lányok és Köstner Vilmos előtt egyaránt, igazán nem lehet okunk panaszra az eredményt illetően. Parázs küzdelemben, kiváló hangulatú mérkőzésen tisztesen helytálltunk a címvédő ellen.

Barna Marci

DVSC-SCHAEFFLER–GYŐRI AUDI ETO KC 31–35 (17–19)

Debrecen, 5600 néző. Vezette: Felhő, Öcsi

DVSC: Triffa – Arany 1, KOVÁCS ANNA 6(1), Tóvizi 3, BULATH 3, GRIGEL 5 (3), VANTARA-KELEMEN 4

Csere: OGUNTOYE (kapus), BORDÁS 3, Deszpotovics 2, Szabó P. 1, Punyko 3, Zamfirescu, Borgyos, Varsányi. Edző: Köstner Vilmos

GYŐR: Kiss É. – Bódi 1, GROOT 6, OFTEDAL 12 (6), PINTEA 4, HANSEN 4, Puhalák 2

Csere:GRIMSBÖ (kapus), Kristiansen 1, Tomori 1, Görbicz 3, Knedlíková 1Edző: Danyi Gábor

MESTERMÉRLEG

Köstner Vilmos: – Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat érkezik hozzánk, de azt hiszem, sikerült megmutatnunk, hogy mi sem vagyunk gyengék. Az ország legszebb csarnokában játszottunk nagyon jó mérkőzést, az ország legjobb szurkolótábora előtt, a világ egyik legjobb csapatával. Huszonkét percig szinte hiba nélkül kézilabdáztunk, a megbeszéltek szerint. A győriek nyitott védekezése fogott meg minket.

Danyi Gábor: – Tudtam, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk. Debrecenben soha nem mehet biztosra az ember, nincs könnyű meccs a cívisvárosban. Az első félidőben jobb volt a DVSC, mint mi, a második játékrészben tudtunk javulni magunkhoz képest, szoros mérkőzés lett belőle összességében. (forrás: DVSC Kézilabda)

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.