Bajnai: ki kell bővíteni a "kormányváltó szövetség" megállapodást

Budapest, 2014. január 6., hétfő (MTI) - Az MSZP és az Együtt-PM közötti megállapodás kiterjesztésének és továbbfejlesztésének lehetőségeiről tárgyalna Bajnai Gordon a szocialistákkal.

 

    "Vissza kell adni a kormányváltást akaróknak a győzelembe vetett hitet. Ehhez az Együtt-PM szerint a lehető legszorosabb együttműködésre, akár közös listára van szükség az ellenzék érdemi támogatottsággal rendelkező erői között. Ennek megvalósításához minden félnek áldozatot kell hoznia" - idézte az Együtt-PM vezetőjének egy tévéinterjúban elhangzott szavait a párt hétfői, MTI-hez is eljuttatott közleménye. Bajnai Gordon az ATV-ben hétfő reggel azt mondta, ha létre tudnak hozni egy olyan összefogást, ami közelebb visz a győzelemhez, az azt jelenti, hogy nyilván nem ő vezeti majd az összefogást és neki is eggyel hátrébb kell lépnie. Saját személyi pozícióján kívül nem kíván másról nyilatkozni, amíg le nem ültek az MSZP-vel és a DK-val tárgyalni - tette hozzá. Mint elmondta: "a kormányváltó szövetség megállapodásának kibővítésére kizárólag a két fél, az MSZP és az Együtt-PM egyeztetése révén kerülhet sor. A meglévő szövetség az alap, ez megkérdőjelezhetetlen".
 

    A szélesebb összefogás megvalósítása érdekében a volt miniszterelnök érdemi tárgyalást kezdeményezett a két szövetséges politikai erő választási ügyekben illetékes vezető szervei között, a lehető legkorábbi időpontra, a hét első napjainak valamelyikére. A kezdeményezésről Bajnai Gordon előzetesen értesítette Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét.MTI 2014. január 6., hétfő 8:45
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.