Választás 2014 - Bajnai a Simon- és a Rogán-ügyről

Budapest, 2014. április 3., csütörtök (MTI) - Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője szerint a Simon Gábor ügye és Rogán Antal ingatlanügye ugyanannak a jelenségnek a része, az ügyészség, a parlament mentelmi bizottsága és a közmédia viszont szerinte mégsem egyformán kezeli őket.

A volt miniszterelnök csütörtöki budafoki sajtótájékoztatóján azt mondta: hasonlóság, hogy sem az MSZP egykori elnökhelyettese, sem a Fidesz frakcióvezetője nem a valóságnak megfelelően töltötte ki vagyonnyilatkozatát, majd utólag módosította. Fontosabbnak nevezte, hogy Rogán Antal esetében sem érthető a korábbi vagyonnyilatkozataiból, hogy miből tudott vásárolni egy ilyen értékes ingatlant.

Bajnai Gordon hozzátette: bár a rendőrség, az ügyészség és a parlament illetékes bizottsága „a Simon-ügyre ráugrott, és percek alatt látványos eredményeket ért el”, Rogán Antal ügyével nem foglalkoznak. Ezt megengedhetetlennek minősítette az Együtt-PM szövetség vezetője.

Az Együtt-PM szövetség vezetője bírálta a közmédiát, amely szerinte „döbbenetes elfogultságot tanúsít” a kampányban.

Somfai Ágnes, az ötpárti ellenzéki szövetség budafoki jelöltje kifogásolta, hogy a XXII. kerületi önkormányzat - amelyet a most a Fidesz képviselőjelöltjeként induló Szabolcs Attila vezet polgármesterként - nem válaszolt arra a közérdekű adatigénylésükre, hogy hány új állampolgár tett esküt idén a kerületben. Ezért különösen figyelni fognak a névjegyzékre a választás napján - jelentette ki.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.