Szilveszterkor, vagy máskor, különlegességnek számít a tökmagos pogácsa. Sok helyen lehet már kapni, de amit mi kínálunk, lényegesen olcsóbb és finomabb.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 25 dkg áttört főtt burgonya
- 1 ek. só
- 20 dkg tökmag (tisztítva, megpirítva – nehogy héjastól tegyük bele, mert túl ropogós lesz)
- 20 dkg margarin
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- 1 dl tej, kevés cukor
Elkészítés:
Kenéshez: 1 tojás sárgája, a tepsihez margarin
Futassuk meg az élesztőt a tejben kis cukorral. A krumplival összemorzsolt lisztből, 1 tojásból, sóval, tökmaggal, margarinnal, tejföllel gyúrjunk kelt tésztát. Kelesszük duplájára. Nyújtsuk ki kb. 3 cm-re, pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Bevagdalva rácsozzuk be a pogácsák tetejét (ettől nem lesz finomabb, csak szebb), és kenjük meg tojás sárgájával. Kb. 30 percig süssük előmelegített sütőben. Ha kész, vegyük ki és együk meg!
Új hozzászólás