Színházak éjszakája Debrecenben is

Jelenet a Lutherek című darabból

Idén is izgalmas programokkal várja nézőit a Színházak éjszakáján a debreceni Csokonai Színház, a rendezvénysorozat vásári komédiával indul - jelezte a teátrum sajtóreferense az MTI érdeklődésére. 

Vajland Judit tájékoztatása szerint szeptember 16-án Kiss Gergely Máté és csapata gólyalábas vásári komédiájával indul az este a színház épülete mögötti téren. A homlokzati erkélyen először a színház énekkari tagjaiból alakult jazzformáció lép fel, majd az évad egyik fontos zenés produkciója, A Lutherek néhány dala hangzik el a főszereplők, Nagy Kíra és Biri Gergely tolmácsolásában. A színház mögötti Ady parkban A pad című performanszot láthatják majd az érdeklődők: a szerelmi történet főszereplői Kubik Anna és Csikos Sándor, de az ominózus padon helyet foglal majd a társulat szinte valamennyi tagja. A Színházak éjszakáján két nyílt próbára is bejuthatnak a látogatók: Visky Andrej rendező a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett drámapályázat nyertes pályaműve, a Menekülők próbáit tartja a nagyszínpadon, míg a karteremben maga a zeneszerző, a Virtuózokból jól ismert Szüts Apor és Gemza Péter rendező próbálja A hallei kirurgus című operát, amely Georg Friedrich Händel életébe enged bepillantást.

A színfalak mögé, akár a pincétől a padlásig is betekinthetnek az arra vállalkozók: Mészáros Ibolya, Janka Barnabás és Mercs János színművészek óránként tartanak majd színházbejárást. Megmutatják, hogyan működik a forgószínpad, a zsinórpadlás, vagy, hogy miként jutnak le a zenészek a zenekari árokba, és hogy milyen ruhacsodákat rejt a jelmeztár labirintusa.

Különleges eseménynek nevezte Vajland Judit a Rivaldafényben a néző! című programjukat, amelyben Katona Gábor, a színház koreográfusa mozgástréningjén „önmagunkra vethetünk egy pillantást, sok-sok humorral”. Erre a programra azokat is várják, akiknek egy fekvőtámasz is komoly kihívást jelent - tette hozzá.

MTI

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.