Rekordszámú nevező a hőlégballon Európa-bajnokságra

Debrecen, 2015. április 22., szerda (MTI) - 23 országból 101 nevező jelezte indulását a Debrecenben augusztus 11. és 18. között megrendezendő XIX. hőlégballon Európa-bajnokságon - jelentette be Végh Sándor főszervező, a Debreceni Ballon Repülő Klub elnöke szerdán sajtótájékoztatón.

A szakember elmondta: az április 15-én lezárult nevezési határidőre az eddigi világversenyek legnagyobb számú részvételét jelezték a sportág művelői. A szervezők edzőrepüléseket is biztosítanak, amivel igény szerint élhetnek a repülők. Debrecenben tíz helyszínről lesz felszállás, köztük a legnagyobb természetesen a repülőtér lesz.  

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere bejelentette: a város a költségvetéséből tízmillió forinttal járul hozzá a világverseny lebonyolításához. Az egyéb támogatások közt említette bizonyos helyszínek - például a Kossuth tér, az Oláh Gábor utcai Sportcentrum, a Tócóskert egyes területeinek - átengedését a felszálláshoz.  

Az alpolgármester szerint a város valamennyi lakosa tanúja lehet a légballonok repülésének, míg az alkalomra kiírt rajzpályázat nyertesei jutalomrepülésen vehetnek részt.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.