Pont ezt nem akarjuk

Elnyomásban a Loki

A siker sztori folytatódik. Legalábbis Leonel Pontes szerint. A hétközi győri blama után a Fradi meccset követően is elismerően nyilatkozott a fiúkról.

Most vagy én vagyok hülye, vagy Pontes nagyon okos. Dicsért és elsősorban a bíróra kent mindent, zavaros szöglet szituációkat emlegetett, meg ilyenek. Pedig köszönje meg Szabó Zsolt sípmesternek, hogy kétszer is vitatható esetben nem fújt be tizenegyest a zöldeknek.

Szóval az Üllői úton ki lehet kapni, ez nem vitás. Még csak nem is morgolódnánk érte, de nem így.

Most már eltelt vagy hat hét, amióta a luzitán tréner itt van, de azóta csak egy kiizzadt Újpest elleni hazai három pont van az örömlistán. A többi? Tili-toli. Amilyen futballt játszatni akar a portugál. Mert az látszik, hogy próbáljuk megbecsülni a bőrt, adogatunk, mint vesztésre álló pingpongos a szett közepén, aztán mindig az ellenfél szervál. A labdák elsősorban hátrafelé mennek, még jó, hogy Danilovics kapus nem kísérletezik lövésekkel.

Nincs középpálya, a két - állítólag legjobb - half Tőzsér és a román Filip nem találja a helyét.

Nincs a gárdának fazonja. Olyan, mint amikor a szabó kiszabja a zakót, de összeállítani már nem tudja. A fércek tartják a fazont, aztán hamar szétesik a gönc. Így nehéz lesz.

Nem háborognék én semennyire, de azt mondta a tulajdonos, amikor Pontes idejött, meg lezárult az átigazolási időszak, hogy nem kér türelmet, a bajnokság végén dobogón végzünk, cél a nemzetközi szereplés.

Na, kérem! Magyar Kupát idén már tuti nem nyerünk. A dobogó meg ezzel a garnitúrával egyelőre olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől.

Valahogy az egész szitu emlékeztet a Videoton Burcsa-féle ámokfutására, amikor idehozta egykori haverját frank honból, a Casonit. Ő is ilyeneket mondott, mint Leonel. Aztán nyolc forduló után következett egy nagyobb légi kirándulás: repült.

A mi edzőnk azt találta mondani a szombat esti láz után, hogy kétszáz kilométert kellett utazni oda, aztán meg ugyanannyit vissza, kedden meg jön a Honvéd. Így nem lehet dolgozni. Igaza van. Szimának el kellene intéznie, hogy minden meccset itthon játszunk. Egyiket a Nagyerdei Stadionban, másikat az Oláh Gáboron, aztán ott van a DEAC pálya, meg a most felújított DASE aréna.

Addig viszont kellene hozni néhány futballistát is. Mert most se hátvéd, se csatár, se fedezet. 

És tudják mi a baj? Hogy a fentiekre állítólag nincs fedezet. 

Ki érti ezt?

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.