Nem Messiért mennek messzire Kósáék

Barcelonába utazik csütörtökön reggel a DVSC különítménye. Pontosan két labdarúgó szakember - Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezetője és Lente Lajos, a Loki Focisuli vezetője. Továbbá Krecz Tibor, a nagyerdei stadionépítés kommunikációs vezetője, Szima Gábor, a DVSC elnöke, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági főigazgatója és Kósa Lajos polgármester. A vizit célja, hogy mélyebbre ássák azt a világhírű katalán klubbal tavaly szárba szökkent kapcsolatot, amelynek célja az utánpótlás felkészítése, a fiatal honi focisták képességeinek nemzetközivé való fejlesztése, és az, hogy idővel néhány spanyol tréner a Loki akadémiáján oktasson.

Nincs ebben semmi kivetnivaló, sőt inkább követnivaló akad bőven, mert  nem minden nap terem Dzsudzsák Balázs és Varga Józsi szintű játékos a „Hortobágy mellyékén".

Szóval, járjanak sikerrel vezéreink, hozzák el a „receptet”, és legyen végre világosság a magyar labdarúgó bajnokságban, amely egy minapi statisztika szerint harminc helyet rontott színvonalában Európában. Valahol ott vagyunk a Feröer-szigetek és a frissen UEFA tag Gibraltár között. 

Persze, a Barca sem lehet büszke. Gondoljatok bele proletárok: a két legnagyobb ászuk nem spanyol, nem katalán, nem baszk - ezt remélem, benne hagyja a szerkesztő (igen, benne hagyom – a szerk.) -, hanem argentin és brazil. Mármint Messi és Neymar. Na, most akkor hogy van ez?

Elhangzott ezen az összejövetelen, ahol a fentieket ismertették, hogy az új Nagyerdei Stadion május elsején nyílik, a bajnokság két utolsó hazai meccsét - az Újpest és a Kispest ellen - már a  rég várt szentélyben szurkolhatjuk végig.

Szima Gábor elnök szerint jó lenne, ha a mostani bérletesek száma - 2400 fő - két- háromszorosára emelkedne, de ehhez minőségi foci kell.

Ez most adott, a gárda vezeti a tabellát, és ott is akar maradni a végéig.  Még egy kis pénz nem ártana, mert a DVSC jelenleg a hatodik a magyar mezőnyben, ami a költségvetést illeti. Hárommillió euró, amiből éves szinten gazdálkodni lehet, míg a Barcelonánál ugyanez az összeg ötszáz millió.

Na, gyerekek! Hát ez van MESSZI!

W. Gy.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.