Kunhalmi Ágnesnek üzenem

Kunhalmi Ágnes megint hazudott! – sok sajtóhír ezzel a címmel közölte azt, hogy az MSZP ifjú üstököseként fellobbanó politikusát 2005 novemberében jogerősen pénzbüntetésre ítélték közokirat-hamisításért, egy diákigazolványos visszaélésért.

Kilenc évvel ezelőtt! Valószínűleg a büntetőjogi következménye már elévült az ügynek, de az is lehet, hogy a bíróság azonnal mentesítette a jogkövetkezmények alól, vagyis nincs priusza. Azaz büntetlen előéletű. (Melyik párt volt akkor hatalmon?)

Amúgy csinos kis nőcske, szép fekete a haja, ragyog a szeme, és a szája is elég formás, nem az a kegyetlen pengeajak, mégis... mégis

Ahogy nyilatkozott az ügyről, gombócot gyúrt a gyomromban. Azt mondta a közszolgálati tévébe bele, cinikusan, mosolyogva és magabiztosan, szinte csak puszit nem dobott a nézőknek: „Lebuktam, egyszerűen az ellenőrök elkaptak a Kossuth téren. Ennyi történt. El fogják tudni dönteni a párttagok és a küldöttek, hogy bizodalmuk van-e bennem.”

Hát, kedves Ágnes, nem! Ez nem ennyi! Nem annyi történt, hogy elkapták a Kossuth téren! Hanem utána volt még egy bírósági procedúra, amit jogerős ítélet zárt le. Aminek ha jogi következményei nincsenek is, de erkölcsi igen. Jócskán.

Akkor, amikor ezt a legjobb indulattal is éretlen, diákos disznóságnak nevezhető bűncselekményt elkövette, már jócskán felnőtt volt. Ráadásul nem akárhol dolgozott, hanem a Miniszterelnökségen! Nyilvánvalóan óriási szakmai, politikai és erkölcsi felelősséggel a vállán.

Ennek ellenére vette a bátorságot, és egy érvényesítő matricát szerzett az egyik barátjától, amelyet ráragasztott a már lejárt gimnáziumi diákigazolványára.

Most meg azzal próbál magyarázkodni, hogy ebben az időben csak nettó 83 ezer forint volt a fizetése, amiből nehezen élt meg, ezért volt szüksége arra, hogy legyen érvényes diákigazolványa, és tudjon diákbérletet venni. (Kilenc éve! 83 ezer forint!)

Jaj, el ne sírjam magam! Kilenc évvel ezelőtt egy iskolapadot elhagyó leányka kínlódik a havi 83 ezerből. Ma hány családfenntartónak nincs ennyi pénze? És mégsem hamisítanak. Nem lopnak. Nem hazudnak. Mert az erkölcsük, a lelkiismeretük nem engedi.

Ha pedig mégis megteszik kényszerből, mert megtévedhet mindenki, mint Magácska, akkor utána a tiszta erkölcsű ember lehatja a fejét. Szégyelli magát. Elsüllyed a föld alá. Nem hirdeti, hogy mi történt. Nem intézi el annyival, hogy bocs, lebuktam. Hanem megy gyónni. Megbánni a bűnét, a vétkezését. És eszébe sem jut, hogy megtévedt emberként majd ő fog törvényt, igazságot és erkölcsöt szabni egy országnak. Igazságosztó pártpolitikusként.

Szégyellje magát, és vonuljon vissza! Tűnjön el a közéletből, ne rontsa tovább az amúgy is padlón, vagy padló alatt fekvő pátja „tekintélyét”!  

Ha csak nem ebben érdekelt, egy másik politikai szövetség beépített embereként.

(Amúgy meg most már nem is szép.)

Barna Attila

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.