Kratochvil Károly altábornagy nevét vette fel a debreceni honvéd középiskola

Budapest, 2014. augusztus 2., szombat (MTI) - A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium nevet viseli augusztustól a debreceni honvéd középiskola - közölte az intézmény szóvivője szombaton közleményben az MTI-vel.

 

    Markovics Zita hadnagy emlékeztetett rá: az 1990 óta Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégiumként működő intézmény tavaly szeptembertől a Honvédelmi Minisztérium háttérintézményeként az ország egyetlen katonai középiskolája, mostantól pedig nevében is jelzi katonai jellegét. Az intézményben a közismereti tárgyak oktatása mellett a katonai napirend határozza meg a diákok életét. 

    Berkecz Gábor elmondta: a névadó Kratochvil Károly művelt, fegyelmezett, jó szervezőkészségű katona és kitűnő parancsnok volt. 1921-től a debreceni vegyesdandár és katonai körlet parancsnokaként szolgált altábornagyként.  "Számunkra és növendékeink számára is példaértékű katonai pályafutása, közéleti tevékenysége, civil szervezetekben végzett munkája" - tette hozzá az igazgató.  Beszámolt arról is, hogy augusztus végén megszervezik a Béka tábort, ahová ötven leendő növendéket várnak az ország különböző településeiről, hogy ízelítőt kapjanak abból, mi vár rájuk az következő négy évben a debreceni Kratochvil Károly Honvédelmi Középiskola és Kollégiumban.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.