Kormánytámogatás a Hajdu cégcsoportnak

A támogatásról szóló dokumentum átadása

Téglás (MTI) - A magyar kormány erőteljesen támogatja a valós piaci teljesítményre és fejlődésre képes hazai nagyvállalatokat abban, hogy megőrizzék és erősítsék elért pozíciójukat - mondta a nemzetgazdasági miniszter kedden Tégláson, a Hajdu cégcsoport központjában.

Varga Mihály bejelentette: a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében 680 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti a Hajdu vállalatcsoporthoz tartozó Hajdu Hajdusági Ipari Zrt. és a Hajdu Autótechnika Ipari Zrt. mintegy 2,5 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztését, amellyel több mint 100 új munkahelyet teremtenek.

A miniszter sikeresnek nevezte a 2015-ben elindított nagyvállalati támogatási programot, amelynek keretében tavaly 3 milliárd forint támogatással 14 vállalat összesen 8,6 milliárd forint értékű beruházása valósult meg, és 500 új munkahely jött létre. Az idén 15 milliárdos támogatási keretet biztosít a kormány erre a célra - tette hozzá.

 „Összhangban az újraiparosítás stratégiáját megfogalmazó Irinyi-tervvel, a magyar kormány törekvése az, hogy az ipar teljesítményét a tudásra és innovációra építve tovább erősítse” - jelentette ki Varga Mihály.

A Hajdu cégcsoportról szólva a nemzetgazdasági miniszter reményét fejezte ki, hogy a sikeres magyar vállalkozás előtt további eredményes évek állnak, s ezzel „nem csak egy nagyvállalat sikerét építik, hanem Magyarország útját is egyengetik a fejlett országokhoz való felzárkózásban”.

Varga Mihály ezután átadta a támogatásokról szóló okiratokat Novotni Lajosnak, a Hajdu cégcsoport igazgatósági elnökének.

Novotni Lajos elmondta: a jelenleg 700 dolgozót foglalkoztató cégcsoport árbevétele tavaly meghaladta a 13 milliárd forintot.

A mostani fejlesztéssel - amellyel 100 újabb munkahelyet hoznak létre - bővítik a Hajdu Autotechnika Zrt. kapacitását, korszerűsítik a gyártási technológiát, ami jelentősen növeli a versenyképességüket.

A Hajdu Hajdusági Ipari Zrt. fejlesztése során pedig elsősorban az energiahatékonyság és a megújuló energiák területére fókuszálnak - mondta az elnök megjegyezve, hogy az autotechnikai részleg 2,1 milliárd forintos beruházásához 485 millió, az ipari részleg 390 millió forintos fejlesztéséhez 195 millió forintos kormányzati támogatást kaptak.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.