Kalandozz egy világkörüli utazáson!

Játékos nyelvtanulás és ismeretszerzés

Izgalmas utazáson vehettek részt azok a fiatalok, akik az olvasás szeretete mellett a nyelvtanulást is fontosnak tartják. Az Amigos a Gyermekekért Alapítvány egy interaktív program keretében mutatta be a napokban a debreceni Libri Könyvesboltban az Egy világraszóló felfedezés 1. címmel megjelent játékos, nyelvtanulást segítő kötetet.

Az alapítvány egyetemista önkéntesei immár nyolc éve támogatják és segítik a kórházakban gyógyuló gyermekeket. A tizenhárom szerző alkotásában megjelent kiadvánnyal a kórház falain kívül is lehetővé teszik a játékos nyelvtanulás örömét, amely a felnőtt korosztály számára is tartogat meglepetéseket. A kötetben Kanada, az Egyesült Királyság, Portugália, Hollandia, Ausztria, Olaszország, Jordánia és Ausztrália országait fedezhetjük fel, amely érdekes és izgalmas információkat tartalmaz az iskolás korosztály számára.

A rövid bemutatkozás után ezúttal Olaszország látványosságait, kultúráját, művészeit, gasztronómiáját, és a pergő olasz nyelvet ismerhették meg a jelenlévők a könyvhöz tartozó munkafüzet segítségével.

Az utazás az olaszországi nevezetességek ismereteivel kezdődött: a Colosseum, a pisai ferde torony, a milánói dóm, a Vatikán, vagy éppen Róma történelmi vonatkozásairól beszélgettek a résztvevők. Ismereteket szerezhettek Leonardo da Vinci, Michelangelo műveiről, olasz hírességekről, vezető autó– és divatmárkák képviselőiről, és meghallgathatták Andrea Bocelli operaénekes előadását hangfelvételről. Emellett néhány olasz kifejezést is megtanulhattak az érdeklődők, amelyet nagy lelkesedéssel és hatékonysággal sajátítottak el.

Tudják, hogy honnan származik a hazánkban is közkedvelt „Margherita” pizza? Ami nekünk természetes, azt először Margherita di Savoia királyné tiszteletére készítették el, mint fejedelmi fogást. A pizzát stílusosan az olasz zászló színeihez igazították, a pirosat a paradicsomos alap, a fehéret a mozzarella, a zöldet a bazsalikom szimbolizálta. Az étel pedig természetesen a nemes hölgyről kapta a nevét.

Számos egyéni történetet és emléket is felelevenítettek, amelyet a gyermekek szívesen megosztottak társaikkal. Ezen a könyvön keresztül a fiatal generáció valóban megszeretheti az olvasást, kiegészítve azt meglévő tudásukkal és élményeikkel. A könyvek szórakoztatnak, oktatnak és koncentrációra tanítanak minket. Fedezzék hát fel a többi ország kultúráját és tanuljanak nyelveket, vegyenek részt közösen gyermekeikkel egy világkörüli utazáson az olvasás segítségével!

Uszó Ildikó

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.