EP-választás – Bokros Lajos vezetésével tíztagú listát állít a MoMa

Budapest, 2014. április 10., csütörtök (MTI) - Bokros Lajos pártelnök vezetésével tíztagú listát állít az európai parlamenti választásra a Modern Magyarország Mozgalom. A jelölteket csütörtökön, Budapesten mutatta be a szervezet.

 

    A pártelnök azt mondta: a tíz ember méltóképpen jelképezi pártjuk gondolatvilágát, értékrendjét, világnézetét, ugyanakkor nem gondolják, hogy ennyi embert be tudnának juttatni az EP-be. 

    Bokros Lajos közgazdászt, korábbi szocialista pénzügyminisztert – aki 2009-ben az MDF színeiben jutott be az EP-be, és azóta az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójának a tagja – Pusztai Erzsébet orvos követi a listán, aki korábban MDF-es és MDNP-s színekben is volt országgyűlési képviselő, az MDF-kormányokban, valamint az első Orbán-kormányban is volt államtitkár egészségügyi területen.    A lista harmadik helyén Kajdi József áll, aki az MDF-kormányok idején vezette közigazgatási államtitkárként a Miniszterelnöki Hivatalt. Őt követi Bartha Péter tanár, vállalkozó és Fülöp Hajnalka ügyvéd.


    Bokros Lajos szerint a mai Magyarország rendszere nem demokrácia. Lábbal tiporják a sajtószabadságot – fogalmazott -, az országgyűlési választási kampányban szerinte a kormányoldal a saját maga által szabott törvényeket sem tartotta be.    Becsületesnek nevezte azt az álláspontot, hogy „szabadelvű, konzervatív, jobbközép pártja” nem indult az országgyűlési választáson a „kampányforrásokért”, céljuk volt ugyanis, hogy ne osszák meg a demokratikus ellenzéket.  Hangsúlyozta a piacgazdaság fontosságát, amely szabadságot jelent, ahol a kicsi és jó minőségű állam a társadalmat szolgálja. Szerinte ugyanakkor jelenleg minden kezdeményezést eltipor az állam, ilyen viszonyok között pedig sosem lesz jólét. Úgy fogalmazott: aki a Fideszre, „pláne a Jobbikra szavazott”, az a leszakadásra szavazott. 

    Pusztai Erzsébet barátokat kívánt az országnak itthon és Európában egyaránt, és ehhez „a MoMa az esély” – fogalmazott. Képviselőjelöltjeik az Európához tartozás fontosságát hangsúlyozták, valamint a piacpárti szemléletet és a vállalkozási tevékenység szabadságát.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.