Egyenes úton halad a Debreceni Vasutas

Sajtótájékoztató a változásokról  Fotó: DVSC Kézilabda és Fogarasi Renáta

Debrecenben is utánpótlás-akadémia épül, továbbra is a Schaeffler a kézilabdacsapat elsőszámú szponzora és több ígéretes játékos is érkezik a Lokiba a távozók és visszavonulók helyére. Papp László polgármester, Ábrók Zsolt ügyvezető és Szabó Péter, az FAG Magyarország ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót a DVSC női kézicsapatának jövőjéről.

A kormány rendeletben írta elő Magyarországon a sportakadémiai rendszer felállítását. Debrecenben női kézilabda akadémia létesül majd, amely elsősorban a magasfokú szakmai képzést nyújtja a fiatal tehetségeknek. Ábrók Zsolt elmondta, hogy az akadémia célja egy olyan elitképzés lesz, amely során a jövő elsőosztályú, illetve válogatott kézilabdázói fejlődhetnek. A bázist a Sportcentrum adhatja előreláthatóan. Papp László kiemelte, hogy Debrecenben a futballon és a kosárlabdán túl immár a kézilabdában is célzott minőségi utánpótlás nevelés alakul ki, így a város eredménybeli pozíciói jelentősen megerősödnek. Az első akadémiai kiválasztót március 19-én tartják a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.

A DVSC és a Schaeffler között újfent megköttetett a szponzori szerződés, amely a példaértékű együttműködés harmadik szezonja lesz 2020-21-ben. Szabó Péter kiemelte, hogy a cégben és a klubban egyaránt elkötelezett, lelkes és folyamatosan fejlődő csapat dolgozik. Hozzátette, hogy az elmúlt esztendők legsikeresebb szezonját produkálhatja a Loki és a sikerek mellé belép az akadémia is. A cél az, hogy a DVSC egy olyan márka legyen, amelyhez öröm tartozni.

A következő idény kerete kapcsán Ábrók Zsolt egyik legfontosabb célként továbbra is azt tűzte ki, hogy a fiatalok és a saját nevelésű játékosok sikeresen beépüljenek a csapatba. A fiatalok mellett visszavonulókat, távozókat és több érkezőt is bejelentettek. Varsányi Nóra a szezon végén befejezi pályafutását és szerződése felbontását kérve Bulath Anita is visszavonul. Távozik a csapattól Triffa Ágnes és Oguntoye Viktoria, illetve az idei kiírásban visszatért Karnik Szabina.

Korábban már bejelentették, hogy Hornyák Dóra visszatér a csapathoz, a kapuba pedig Csapó Kyra érkezik. Szintén hálóőrként igazolta le a klub a Thüringerből már ismerős Ann-Cathrin Giegerichet egy plusz egyéves megállapodással. Békéscsabáról a 22 éves Aleksandra Vukajlovic jön a cívisvárosba irányító szerepkörben. Ő kettő plusz egy éves szerződéssel lett a piros-fehér alakulat játékosa. Egy évre pedig a Ferencvárostól érkezik kölcsönbe Bánfai Kíra. A junior Eb-győztes jobbszélső Varsányi helyét tölti majd be. Számára biztosan nem lesznek gondok a beilleszkedéssel, hiszen a korosztályos válogatottból több ismerőse is csapattársa lesz.

A vezetőedző 2020-21-ben is Köstner Vilmos marad.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.