DVSC-kézi: szurkolók a Hódosban

Mintegy félszázan érdeklődtek  Fotó: DVSC Kézilabda

Pénteken megtartotta az új szezont megelőző szurkolói ankétját a DVSC női kézilabdacsapata. A nagy létszámban összegyűlt közönségnek Ábrók Zsolt ügyvezető számolt be a 2020/21-es idény terveiről.

A forró júliusi délutánon csaknem félszáz elhivatott debreceni szurkoló látogatott el a felújítás alatt álló Hódos Imre Rendezvénycsarnokba. A hűsítőként és a jó hangulat megalapozójaként a szervezők némi frissítő itallal kedveskedtek a kíváncsi szurkolóknak. Az ankéton jelen volt a klub kommunikációjáért, marketingjéért, akadálymentes működéséért felelős személyeken kívül Szabó Péter, a névadó szponzor Schaeffler ügyvezetője, immár a Loki focicsapatának újdonsült igazgatója is.

Miután mindenki helyet foglalt és elcsodálkozott a szinte alapokig visszafejtett pálya látványán, Ábrók Zsolt elkezdte prezentációját. Elsőként a nemrég alakult DVSC Kézilabda Akadémia felépítésébe, terveibe, céljaiba avatta be a szurkolókat. Fontos kiemelni, hogy az akadémia egy hosszútávú „befektetés”, és fő hivatása, hogy minőségi játékosokat adjon, elsősorban a debreceni kézilabdázásnak. Az ügyvezető ezt követően áttért a Hódos fizikai megújulását érintő kérdésekre. A csarnok férőhelyekkel bővül majd, új lelátórészek is épülnek, de gyakorlatilag egy kisebb arculatváltás is történik a korszerűsítéssel. Modernebb kialakítást kap a büfé és a mérkőzéseken kívül akár mindennapos nyitvatartással várja majd a látogatókat.

A harmadik témát talán az előzőeknél is nagyobb izgalommal várta a közönség, hiszen a szó a felnőttcsapatra, a meccseket érintő konkrétumokra terelődött. Ábrók Zsolt összefoglalta a csapat játékoskeretét, illetve kiemelte az edzői változást: a Békéscsabán vezetőedzői szerepet vállaló Vida Gergő helyett az egykori ikon, Kudor Kitti lesz Köstner Vilmos segédje. A nyári felkészülést sajnos nagyban átírta a járványhelyzet. Hiába a magyarországi stabil állapot, szomszédjainknál ismét egyre nagyobb veszélyt jelent a koronavírus. Kettő olyan felkészülési alkalom is várt volna a lokista lányokra, melyen román csapat ellen lépnek pályára. Ezek kikerültek a programból. Balatonbogláron azonban több meccset vívnak majd a debreceniek. A plusz megmérettetés igazán komoly edzés lesz, hiszen a címvédő Győr vár a piros-fehérekre.

A lelátóról érkezett a kérdés, hogy miért kerül épp az egyik legnagyobb rivális Békéscsabához négy tehetséges, fiatal kézisünk. A közvéleményt az elmúlt időszakban alighanem ez foglalkoztatta leginkább, már ami a játékoskeretet illeti.

„A fejlődésük szempontjából fontos volt, hogy több játéklehetőséghez jussanak, s erre Csabán van esélyük. Emellett lényeges szempont volt, hogy Vida Gergő lesz az edzőjük.” – válaszolt Ábrók Zsolt.

Végezetül Szabó Péter nyugtatta meg a szurkolókat, hogy a kézilabdacsapatban és a labdarúgóknál elvállalt, egyaránt kiemelkedően fontos szerepei nem érintik hátrányosan egymást, a Schaeffler pedig nem lesz támogatója a focicsapatnak.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.