Divatban a természetesség az arcápolásban is

A természetesség manapság nem csak a divat és táplálkozás terén hódít. Az arc- és testápolásban is előtérbe került a biománia. Már nem csak a levegőben, élelmiszerek- és tisztítószerek összetételeiben találkozhatunk káros, mérgező anyagokkal.

Évek óta egyre több és több hatóanyag kerül fel, a ma, szinte bárhol szabadon olvasható, úgynevezett kozmetikai tiltólistákra. Több márka tévesen kering a köztudatban natúr készítményként, ezért tudatosan érdemes tanulmányozni az összetevők listáját.

Egészségünk, és nem utolsó sorban környezetünk védelme érdekében, egyre többen, gyakrabban választanak a boltok polcain nagyobb teret követelő natúrkozmetikai, és különböző természetes alapú készítményeket.

A mai kor elvárásainak megfelelően ugyanolyan, sőt mondhatni erőteljesebb hatékonysággal végzik feladatukat, mint konvencionális társaik, csak éppen nem terhelik sem a szervezetet, sem a környezetet egészségkárosító vegyi anyagokkal, és állatokon sem tesztelik. Az igazi bio és natúr készítmények alapanyagául forrás-, vagy ásványvizet használnak, és a bennük lévő eredeti növényi hatóanyagok könnyebben szívódnak fel, ezáltal hamarabb szemmel látható a változás megfelelő alkalmazásuk során, ráadásul elkerülhetők az allergén hatások is.

Ezért mondhatni:divatossá is váltak.

Mitől bio a bio?

A natúrkozmetikai termékek gyártói elkötelezettek az ökológiai és szociális felelősségvállalás iránt.

Egységes, szigorú szabályzatoknak kell megfelelniük.

Hazánkban is vannak cégek, szervezetek, amelyek minősítést, garanciát adhatnak a bevizsgált krémek megbízhatóságáért. Keressük a BDIH jelzést, ha valóban természetes anyagokból álló, valódi minőséggel szeretnénk kényeztetni magunkat.

A biológiailag lebomló termékeket környezetbarát gyártással, többnyire újrahasznosítható csomagolásban forgalmazzák.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.