DEAC: gyenge hármas(ok)

"Atomtámadás"  Fotó: MKOSZ

Az atomvárosban léptek pályára Kovács Adrián tanítványai szombat este. Az első negyedben még vezetett a DEAC, ám a második játékrészt nagy arányban megnyerte az ASE, s kihasználva a debreceniek hibáit, otthon tartották a két pontot.

A találkozón bemutatkozott a Debreceni Egyetem színeiben a frissen igazolt irányító, Ronald Moore. Illetve, bár még visszafogott tempóban, de visszatért a kapitány, Polyák László is.

A kosarak sorát a paksi Capers nyitotta, majd Tóth Ádám egyenlítő kettese után a hazaiaknak szintén Capers révén megvolt az első triplája is. Már 5 ponttal vezettek a kékek, amikor Djordje Drenovac betalált kintről, zárkóztatva a hajdúságiakat. Fej-fej melletti csata alakult ki, kettő egységnél nem nőtt nagyobbra a különbség, egészen a 7. játékpercig, amikor Ronald Moore is beköszönt, rögtön hármassal. A játékrész hajrájában újból eredményes volt kintről az amerikai, s meg is nyerte a DEAC-nak az első tízpercet: 20-23. A második csörtére hatványozott motivációval tértek vissza a hazaiak, a Debrecennél pedig megszaporodtak a hibák. A védelem a festékben szervezetlenné vált, és az eladott labdák száma is nőtt. A Paks Valerio Bodon révén fordított, majd átvette az irányítást. A 13. percben beesett Molnár Dániel-tripla még éltette a reményt, hogy visszaszerezhető a kezdeményezés joga, ám alig 5 perccel később Capers kétszámjegyűre növelte az ASE előnyét. A nagyszünetre a DEAC utolsó kosarát Tóth Ádám jegyezte kettessel, Capers büntetőivel pedig beállt a félidei eredmény: 50-35.

Nehéz helyzetben tért vissza a Kovács-alakulat. Biztatóan kezdődött a második félidő, ugyanis Carlton Guyton és Tóth Ádám is vonalon kívülről ejtett be egy-egy labdát. Ellentámadásból Polyák lepattanót gyűjtött, ám a túloldalon Guyton kihagyta a hármaskísérletet. A folytatásban Molnár és Shepard kosárváltása módosította az eredményt, a 21-21-el zárult negyed végén továbbra is 15 ponttal vezettek a házigazdák. Az utolsó tízpercben látványosan javult a DEAC védőmunkája, szoros emberfogásra és agresszív védekezésre váltottak a fekete-fehérek, majd Shaquille Hines és Tóth Ádám révén zárkóztak Kovács Adrián „fiai”, Drenovac hármasa pedig tízig húzta le a hátrányt. A Debreceni Egyetem kosarasai pontkényszerbe kerültek, ami meg is látszott a támadójátékon. Sorra szálltak a hármasnak szánt kísérletek, de eredménytelenül. Az atomvárosiak áttörték a cívisvárosi falat, bebiztosították győzelmüket, és a mérkőzés hajrája előtt el is döntötték a meccset. Az összecsapás Drenovac büntetőivel fejeződött be. A szerb bedobó beállította a végeredményt: 89-73.

A DEAC oldalán a legeredményesebb játékos Djordje Drenovac lett a maga 16/6-os mutatójával, 4 lepattanójával, míg Shaquille Hines 10 ponttal és 8 lepattanóval zárt. A bemutatkozó Ronald Moore két triplával és egy sikeres büntetővel 7 pontot gyűjtött.

A középmezőnyben szerénykedő fekete-fehér gárda legközelebb december 23-án lép pályára Debrecenben, a Szolnoki Olajbányász vendéglátójaként.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.