Csendben nyert a Loki Csabán

A győztes csapat  Fotó: dvsckezilabda.hu

A gyengélkedő Békéscsabai ENKSE vendégeként volt jelenése a DVSC Schaeffler női kéziseinek. A tabellától függetlenül mindig feszült rangadót játszik a két gárda, hiszen komoly presztízscsatáról van szó.

Ez az alkalom most azonban hangulat szempontjából rendkívüli volt, hiszen a csabai csarnok a közelgő átalakítás miatt nem nyitott ki a szurkolók számára. Szokatlan csend előtt kellett a lányoknak nekivágni a kétszer harminc perces küzdelemnek Horváth Roland, a hazaiak mestere a csapatból nem számíthatott Kopecz Barbarára, illetve Aleksandra Vukajlovicra. Köstner Vilmosnak immár rendelkezésére állt a sérülésből visszatérő Vámos Petra.

A csabaiak kezdték a mérkőzést, de első lövési kísérletük a falban kötött ki. Jelena Despotovic indult, majd rövid labdajáratást követően Vantara-Kelemen Éva találta el szélről a kapufát. Kapkodóan kezdte a találkozót mindkét alakulat, egyaránt sok hiba, eladott labda csúszott a játékba. Kovács Anna átlövés-bombájával megszerezte a Loki és a derbi első gólját, majd a zárt csarnokban a kézilabdakapuk is „bojkottot hirdettek” az elkövetkező percekben. Piros-fehér oldalon Oguntoye Viktória, míg a liláknál Balog Judit hárította remek érzékkel a lövéseket. Akadozó kézilabdát láthattak az élő közvetítést figyelők, de természetesen találatoknak is örülhettek a felek, szoros volt az eredmény. A nyolcadik percben az egykor Vasutas-mezben kéziző Marincsák Nikolett szépített, majd egyenlítenie is sikerült. A válasz azonnal érkezett Varsányi Nóra révén. A szélső látványos ejtéssel vette be a viharsarkiak kapuját. Bő negyedóra elteltével a DVSC igyekezett legalább 3 gólon tartani ellenfelét, Marincsák azonban zárkóztatta csapatát. Varsányi remek formában teljesített, harmadik eredményes akciójával visszaállította a hármas különbséget. Továbbra is akadozó ütemben hoztak sikert a támadások. A huszonnegyedik játékpercben Szabó Panna góljával ötre hízott a Debrecen előnye. A hálóőrök kimagasló teljesítménye fémjelezte a játékrész második felét is. Oguntoye és Balog egyaránt csillogott, Triffa Ágnes pedig hetest fogott. Az első felvonás végéig innentől mindössze már csak kétszer sikerült bevenni a csabai hálót, igaz, ugyanennyiszer voltak eredményesek a vendéglátók is. Az utolsó másodpercekhez érve Bordás Réka zárta le a félidőt. A szünetbeli eredmény 10-15 volt.

Alig másfél perc alatt három cívis-góllal indult a második csörte. Horváth Roland „lányainak” hibáit kihasználva Kovács duplázott, Despotovic pedig még eggyel megkoronázta a csillogó kezdést. Marincsáknak válaszolva Borgyos Panna is góllal jelentkezett be. Rendeződni látszottak Köstner-mester csapatának sorai. A mérkőzés elején megfigyelhető hiányosságok száma jelentősen megcsappant, nem úgy a Békéscsabánál. Pontatlan passzaik és könnyelmű labdakezelésük rendre nagy lehetségeket jelentett Varsányiéknak. Triffa is emlékezetes pillanattal szállt vissza, ugyanis Barján Bianak hetesét védte. A békésiek próbáltak szorítani védelmükön, egy-egy kockázatosabb debreceni átadás el is akadt a falban. Hazai percek következtek, elsősorban kapujuk előterében mutatott teljesítményük eredményeképp. Marincsák már ötre is lehúzta hátrányukat, de Tóvizi megtörte a lendületet.  A következő lila-akciónál már Oguntoye is visszarázódott a ritmusba és Kukely Anna ziccerét blokkolta.

A meccs záró periódusához közeledve Oguntoye közölte, hogy ő bizony továbbra sem szeretne teret engedni a vendéglátók labdáinak. A következő pillanatban, a másik térfélen pedig már Despotovic cundere kanyarodott a hálóba. A legvégén még Vámos Petra is beállt a góllövők sorába, majd a végeredményt Karnik Szabina állította be: 25-33.

A csabai szurkolók a csarnok előtt biztatták kedvenceiket, és bár a cívisvárosi drukkerek nem lehettek a helyszínen részesei az ünnepnek, mégis remek győzelemnek örülhetnek Debrecenben. A DVSC újabb kettő ponttal lett gazdagabb. A soron következő bajnoki Debrecenben lesz, amikor március 6-án az Érd látogat a Hódosba.

EUBILITY GROUP BÉKSCSABAI ENKSE–DVSC SCHAEFFLER 25–33 (10–15)

BÉKÉSCSABA: Balog J. – Kovács Anett 2, BARJÁN 6, MARINCSÁK 8 (2) J. Agbaba 2, Mitrovics 2, Mézes 1. Csere: Horvát D., Csizmadia (kapusok), Dombi K., Bottó 1, Kukely A. 3. Edző: Horváth Roland

DVSC: OGUNTOYE – VARSÁNYI 4, KOVÁCS ANNA 5, Deszpotovics 4, Tóvizi 3, BULATH 6 (5), Vantara-Kelemen 3. Csere: Triffa (kapus) Vámos P. 1, Karnik 3, Bordás 2, Borgyos 1, Szabó P. 1, Arany. Edző: Köstner Vilmos

MESTERMÉRLEG

Horváth Roland: – Jobban játszottak a vendégek, megérdemelten nyertek. Akkor lett volna esélyünk, ha rosszabbul játszik a Loki. A mai keretünkben vannak tehetséges gyerekek, de fizikálisan, lendületben, dinamikában, rutinban nagy különbség van a két játékosállomány között.

Köstner Vilmos: – A védekezésünk és a kapusteljesítményünk a hajráig rendben volt. A hazaiak Vukajlovics nélkül is nagyszerűen küzdöttek ezen a néző nélküli keleti rangadón. Nagyon rossz volt így játszani, s a tehetséges fiatal Békéscsabának nagy szüksége lenne a drukkerek támogatására. Bízom benne, hogy a Csaba szerez annyi pontot a bajnokság végéig, hogy a következő szezonban is lesz keleti rangadó.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.