Az MLSZ esete a Felvidékkel

2008. november 1.

Alig egy hónap és újra labdarúgó mérkőzést játszik nemzeti válogatottunk. Szalaiék március 21-én Nagyszombatban „vendégszerepelnek”.

Nos, a kérdés jogos lehet, hogy ez esetben hazai vagy idegenbeli megmérettetésről beszélhetünk-e, de nem ez az egyetlen dilemma. Az ellenfél a románok melletti második, örök nyughatatlan rivális, Szlovákia. A találkozót hatalmas érdeklődés övezi még akkor is, ha jegy nem jutott minden magyar szurkolónak. A szlovákok kétezer vendégjegyet különítettek el a City Arena Tranvába, és a terveknek megfelelően az MLSZ február 6-án, szerdán reggel 8 órakor meg is kezdte a belépők értékesítését. Az árusítás zökkenőmentesen zajlott, egészen körülbelül 5 percen keresztül. A rendszer vélhetően akkora túlterheltséget szedett össze rövid idő alatt, hogy a vásárlási felület teljesen összeomlott. Bejelentették, hogy sokan várakoznak, így egy átmeneti képernyőn üzenet volt látható, amely azt ígérte, néhány perc múlva befejezhetik a tranzakciót.

Idáig rendben is volna a történet, csakhogy a türelmüket már-már teljesen elvesztő szurkolók jelentős részét „elfogyott” felirat várta a procedúra végén.

A szövetség által megoldásként felkínált lehetőség ismét elgondolkodtató: a magyarok foglaljanak helyet Szlovákia szimpatizánsai között, a hazai szektorok valamelyikében. Érdekes felvetés ez annak tudatában, hogy a magyar érzületűek milyen atrocitásoknak vannak kitéve a határon túli labdarúgásban. Ennek kapcsán 2008. november 1-je szolgál kézenfekvő és kiváló bizonyítékul. A Hungária-hívek számára ez egy különösen sötét dátum. Mint ismeretes, az örökké tartó magyar-szlovák presztízscsata, a Dunaszerdahely–Slovan rangadó 17. játékpercében a szlovák „kommandó” emberei vadállat módjára rohanták le és ütötték a békésen szurkoló magyar és csallóközi fanatikusokat.

Így már valahogy nem is olyan kecsegtető a hazai futball központi szervének ajánlata. A legkedvezőbb mindenki számára az lenne, ha a pályán és a lelátón is konfliktus nélkül zajlana le a válogatott derbi, és persze, ha Felvidéken újra a magyar Himnusz szólna győztes nemzeti indulóként.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.