Az élet sója – só terápia otthon

Sólámpák

A vízen kívül a só élettani hatása is megkérdőjelezhetetlen mindennapjainkban. Mégis kevesen tekintenek a természet adta só külsőleg használható áldásos hatásaira, legyen szó allergia, asztma, vagy a szmog okozta kellemetlenségek kiküszöbölésére. Nemcsak fűszerként tölthet be alapvető szerepet életünkben. Egészségjavító és immunerősítő hatása egyes kultúrákban már évezredekkel ezelőtt köztudott volt. Segítséget nyújthat szervezetünk önregeneráló képességében és a légutak tisztántartásában.

Só(s) terápiák otthoni alkalmazása – egészségünk építőkövei

Párologtassunk! Legegyszerűbb módszer a lakás levegőjének tisztántartásához. Nem feltétlenül kell a legdrágább sókristályt választanunk, egyszerű tengeri só vizes oldata is megteszi hatását, hogy az éjszaka folyamán hatékonyan regenerálódjon szerveztünk.

Gyógyító dekoráció

Ma már egyre több helyen juthatunk hozzá sótéglához, -csempéhez, -lámpához, -mécsestartóhoz, melyek nem csak magukra vonják a figyelmet bármely helyiségben, de stresszoldó, hangulatteremtő hatásuk egyaránt érvényesül.

Segítik az elektromos berendezések által kibocsátott káros sugárzások semlegesítését, ezáltal szerepet játszhatnak a pihentető alvásban is.

A só eszközök penészirtó hatásukról is ismertek.

A só szappan, fürdősó sem csak dekorációs céllal használható a fürdőszobában, napi bőrápolás során alkalmazva segíti a bőr optimális pH-értékének visszaállítását.

Méregtelenítő fürdő

Nemcsak szépít, méregtelenít is a só(s)fürdő, mely meg- és felfázás estén is nagy segítség. Ilyenkor párolgás révén a légutakba is kerül áldásos hatása, valamint bőrön keresztül a szervezetben felhalmozott méreganyagok távozását is serkenti. Így nem csak ellazíthat és frissíthet egy fárasztó nap után, de a fogyókúra eredményességét is növelheti.

Így készül:

Egy kád testhőmérsékletű fürdővízben maximum egy kiló, lehetőleg száz százalékos tisztaságú tengeri só hígítása ajánlott bármely bőrtípus számára. Hetente egy-, legfeljebb két alkalommal ismételhető, 20-30 percig tartson egy fürdőzés. Egyéb készítmények használata nem szükséges közben, és csak egy törülközővel kell leitatni a bőrről a nedvességet.

Sós lábfürdő rendszeresítésével is méregteleníthetünk, javítható energiaszintünk. Csak egy lavór meleg vízben pár evőkanál, lehetőleg tengeri só feloldása szükséges kúraszerű alkalmazásban.

D. B.

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.