Véradásért kampányolnak

Add tovább

Adj vért és add tovább – ezzel a felhívással indítottak rendhagyó közösségi véradókampányt. A Magyar Vöröskereszt célja ezzel, hogy minél több embert ösztönözzenek segítségnyújtásra, valamint győzzék meg egymást a véradás fontosságáról.

A nyári időszakban a szabadságolások miatt ugyanis kicsit megcsappan a donorok száma, viszont a balesetek száma nőhet. Így ilyenkor is különösen fontos az utánpótlás. Egy véradással három élet menthető meg. Saját egészségünkön is segítünk ezzel, mert bizonyos betegségeket is kiszűrhetnek vizsgált mintánkból. A kampány keretében bárki meghívhatja három ismerősét, hogy ők is adjanak vért. Akik elfogadják a kihívást, meghívókhoz jutnak, hogy tovább vihessék a véradás hírét. Így párhuzamosan több láncolat is elindul, amelyek segítségével több ezer ember ismerkedhet meg a véradás fontosságával, és juthat hozzá a másokon való önzetlen segítségnyújtás élményéhez.

A szervezet arra kéri a véradókat, írják meg tapasztalataikat és posztoljanak egy képet véradásukról saját Instagram és/vagy Facebook oldalukon a #veradovagyok hastaget használva ezzel is bátorítva ismerőseiket, és népszerűsítve a nemes ügyet. Bárki csatlakozhat, aki egészségesnek érzi magát, 18 és 65 év közötti. Előtte mindenképpen javasolt a bőséges folyadékfogyasztás, zsírmentes étkezés. Adatfelvételhez pedig személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges. Véradási lehetőségek, illetve minden ezzel kapcsolatos információk megtalálhatók a www.veradas.hu oldalon.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.