A brokkoli finom, egészséges, karcsúsító finomság. Számos vitamin, folsav tartalma mellett rengeteg, szervezetünk számára jótékony előnye felsorolható.
Érdemes kipróbálni ízletes, krémleves formájában is, ha másképp nem megy. Pirított zsemlekockával, - kenyérrel, leves gyönggyel is dúsítható, ha nem fogyókúrázunk.
Hozzávalói: 500 g brokkoli, 50 g vaj, 1 fej vöröshagyma, 1,5-2 dl főzőtejszín, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, esetleg húsleves kocka. (Tejszín helyett habarás is megfelel, akkor lisztet olajon pirítunk, kis tejjel vagy vízzel hígítjuk)
A brokkoli rózsáit levágjuk, megmossuk. A vajat felhevítjük, a kockára vágott hagymát benne pirítjuk üregesre. Ha kész, hozzányomjuk a fokhagymát, párszor megkeverjük. Rátesszük a brokkolit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Fűszerezzük! Két húsleves kocka is hozzáadható. Főzzük puhára a zöldséget, adjuk hozzá a tejszínt, majd a tűzről levéve turmixszoljuk össze! Tegyük vissza melegíteni, fűszerezzük még ízlés szerint! Ha szükséges, tejjel még hígítható. Felforrás után már kész is.
Tipp: ha a hagyma pirítása közben főzzük a brokkolit, időt spórolhatunk. Mellette répa, burgonya, bármely más zöldség is belekerülhet. Cipóban is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
D.B.
Hozzászólások
Hogy lenne már vegán, ha van
Új hozzászólás