Vámos Petra lő… gól, győztünk!

Vámos Petra, a mérkőzés eldöntője  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler kézilabdázó hölgyei immár újból teljes kerettel álltak Szilágyi Zoltán rendelkezésére, így mindenki egészségesen utazhatott péntek estére Kisvárdára. A bajnokság második felének kezdetén komoly erőpróbának ígérkező csatában kellett pályára lépnie Bordás Rékáéknak a keleti rangadón.

A felnőtt élvonalbeli derbi előtt a két város utánpótláscsapatai is játszottak egymás ellen, és a serdülő, majd az ifjúsági találkozón is piros-fehér-diadal született. Előbbin 48-27-es kiütéssel szereztek a DVSC Kézilabda Akadémia serdülői értékes győzelmet, aztán szoros csatában 31-27-re nyertek az ifistákkal Panyi Annáék.

A kéttucatnyi, cívisvárosi szurkoló is megérkezett a lelátóra, így nem volt akadálya, hogy kezdődjön a legmagasabb osztályú meccs. A felnőttek találkozójának első mozzanatai a Lokiról szóltak, hiszen két várdai támadást is hárítottak remek védekezéssel, labdát is sikerült szerezni, de először Arany Rebeka rontott, majd Karina Jezsikava ziccerét védte a hazai hálóőr. A mérkőzés első gólját a vendéglátók szerezték, Tamara Radojevic hétmétereséből. Aztán az első Vasutas-gól is megérkezett, a beálló Bordás Réka révén, majd Vámos Petra vezetést szerzett, de az előny hamar visszakerült a Kisvárdához. Saját kapuja előtt alapvetően szervezetten „zakatolt” a Lokomotív, ám támadásban akadtak kivetnivalók. A labdajáratás nem volt olajozott, nehéz feladatnak bizonyult átlőni, vagy betörni a várdai falon. Ráadásul a kapuban ihletetten védett Mátéfi Dalma. A félidő hajrájához közeledve elöl is beindult a gépezet, Petrus Mirtill villant a balszélről, majd Szabó Nina talpról vette be egy bombával egykori csapata kapuját. Bár a Lokit is megjárt Karnik Szabina válaszolt, de egy góllal még mindig a DVSC vezetett.

Kettő és fél perccel a szünet előtt kisebb közjáték szakította meg a kézilabda folytonosságát, hiszen szó szerint az idegek harca zajlott. Mátéfi már kapott reklamálásért egy sárgalapot, őt a Kisvárda vezetőedzője, Bakó Botond követte, hiszen igen intenzíven adott hangot elégedetlenségének. A figyelmeztetés sem csillapította indulatait, így kétperces kiállítást mutatott a játékvezető a kispad felé. A büntetést Karnik töltötte le. A hátralévő időben mindössze egyetlen gól esett, – betudhatóan a nem túl magas színvonalnak. A félidei állást Radojevic állította be büntetőjével, az előny a Lokinál volt: 9-11.

A második félóra kezdetén nehezen rázódott vissza a ritmusba a Vasutas, ezt kihasználva egyenlítettek a hazaiak. Vámos Petra aztán javította az előző támadásbeli rontását, és betörésből szerzett gólt, majd Mariana Costa is csatlakozott a gólszerzőkhöz. A 7 a 6 elleni taktika nem hozta a várt sikert, Dombi Luca kétszer is bevette az üres debreceni kaput. Szoros végjátékra volt kilátás, fej-fej mellett haladtak a felek. Az utolsó támadás 27-27-nél zajlott, amikor Mátéfi Dalma nézett farkasszemet a szabaddobást elvégző debreceniekkel. A labda rövid passzok után Vámoshoz került, aki kíméletlenül bombázott a felsőbe, ezzel eldöntve a meccset. A végeredmény: 28-27 a DVSC Schaeffler javára.

Fontos két bajnoki pont, parádés lezárás a komoly erőpróbát jelentő Kisvárda vendégeként. Folytatás következik jövő hét pénteken, amikor a Szombathely látogat a Hódosba.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.