Új általános iskola Debrecenben

Szülők és gyerekek a tanteremben

Elindult a Talentum Baptista Általános Iskola Debrecenben, a Tégláskertben. Három pedagógussal, egy első osztállyal megtartották tanévnyitó szülői értekezletüket pénteken délután.

Az iskolafenntartó szándékosan kis létszámú osztályt indított és akar indítani a következő évfolyamokon is, hogy a szakpedagógusok a leghatékonyabban tudjanak foglalkozni a lemaradó vagy éppen tehetséges gyerekekkel.

Az intézmény igazgatója elmondta, hogy az iskolába bárki jelentkezhet vallási hovatartozástól függetlenül, és természetesen az sem számít, hogy hol lakik. A most induló osztályban is vannak számosan, akik a város távolabbi részén élnek.

Az iskola egyik különlegessége a sok közül, hogy amerikai tanár fogja oktatni az angol nyelvet, és baseball szakkört is szervez – amire már felnőtt érdeklődők is jelentkeztek.

Az iskola felszereltsége szinte példátlanul kiemelkedő: valamennyi tanulónak lesz számítógépe (laptopja) az iskolában, és a hagyományos zöld fatábla mellett digitális, interaktív táblát is használnak a tanórákon.

Az értekezleten elhangzott, hogy a kötelező tankönyveken túl a gyerekek számtalan fejlesztő munkafüzetet is kapnak az iskolától és nagyon sok támogatótól – ingyenesen.

Barna Attila

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.