Szabó Sándor

Szabó Sándor

Szabó Sándor a Debrecenhez közeli Esztáron született 60 éve, de négy évtizede, 1975 óta lakik a cívis városban. Itt végezte el a vegyipari technikumot, majd a kecskeméti Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolán szerzett gépész üzemmérnök diplomát. Nős, három felnőtt gyermeke van és két unokája. Húsz évig dolgozott a Pannonplastnál különböző vezetői beosztásokban, azóta vállalkozó. Emellett egy jótékonysági alapítvány kuratóriumának elnöke. A 6-os körzet jelöltje.

- Sikeres vállalkozóként miért érzi szükségesnek, hogy induljon a választásokon, és közéleti munkát végezzen?


Életemből 43 évet éltem a városban, megszerettem az itteni embereket, szívesen élek Debrecenben, jól éreztem magam. Amit viszont az utóbbi években látok, az felháborít! Felelőtlen gazdálkodás, protekció, korrupció. Szeretném, ha változásokat tudnánk elérni, hogy az emberek jól érezzék magukat a saját városukban.

- Miért éppen a DISZ Közéleti, Kulturális és Sport Egyesületet választotta? Miért nem egy pártot, országos hatókörrel, erővel, pénzzel teli?

25 éves ez a civil szervezet, ami jól működött pártpénzek nélkül. Amikor dr. Dobrossy István felkért, megmutatta a programot, és én teljesen egyetértettem vele. Igent mondtam.

Egyébként számomra Dobrossy István teljesen hiteles ember, több mint három évtizedes az ismertségünk közös munkahelyünk, a Pannonplast, óta.

- Mi az, ami városi szinten azonnal változtatásra szorul?

A gazdálkodás javítása, a veszteségek csökkentése, a kiegyensúlyozott városfejlesztés,
a huszonegyedik századi emberibb környezet megteremtése egy élhetőbb város kialakítása - dióhéjban.

- És a körzetében, a hatosban?

A külvárosi körzetemben elhanyagoltak az utcák, nagy a csatornázatlanság, rossz a közvilágítás, sok az aszfaltozatlan út, csekély a parkolási lehetőség, az igénytelen környezet a jellemző! Döbbenetes állapotok vannak bizonyos utcákon, amin nagyon sürgősen változtatni kell. Az a tapasztalatom, hogy az embereknek már elegük van az ígérgetésekből. Változásra, emberibb környezetre vágynak! Bár sokan elfásultak már, de ők is megérdemlik, hogy ne csak a központ fejlődjön, hanem jusson pénz az alapvető körülmények kialakítására saját lakókörzetükben is! Ezen szeretnék változtatni!

- Miért éppen önre szavazzanak, mi az, amiről önt, mint a körzet egyik jelöltjét, megkülönböztethetik a többiektől?

Hatvan évem alatt mindig keményen dolgoztam, hogy a szűkebb környezetemben jobban éljenek az emberek. A vállalkozásaimban sok embernek segítettem, hogy emberibb körülményeket teremtsenek maguknak és a környezetüknek. Másfajta, őszinte kommunikációval, összefogással tudunk tenni a saját és környezetünk javítása érdekében! Csak a példánkkal lehetünk hatással másokra! A változást magunkban kell kezdenünk, a hozzáállásunkkal, és ki kell húzni a fejünket a homokból!

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja