Tůz van babåm

Bocsánat a Milos Formantól elcsent, és átírt cím miatt, de kezdek aggódini a DVSC labdarúgóinak bajnoki címe miatt.
Két hete azt írtam, hogy kisiklottunk, mint a mátészalkai személy Nyírgelsénél, amikor az MTK gurított egy ötöst. Akkor elhittem Kondás mesternek, hogy rendben volt minden, de nem volt szerencsénk. A hajdani  nyolc pontos előnyünk a szombati, Pakson "játszott" döntetlen után háromra apadt.

A riváls Győr szépen araszol mögöttünk, és eszembe jut a róka, meg a holló sztorija:
A holló ül a fán, szájában tart egy darab kenyeret.  A fa alatt áll a róka, és felszól:
- Te holló, a feleséged az igazgatóval enyeleg!
A holló erre ugrálni, csapkodni kezd, kiejti csőréből a kenyeret,  a róka felveszi, megeszi és elszalad. Mi ebből a tanulság? Ha valakinek a felesége az igazgatóval enyeleg, az ne ugráljon, ne csapkodjon, mert könnyen elvesztheti a kenyerét.
Na, így ugrál a csapat már három bajnoki meccs óta. Elveszíthet mindent, az álmokat csak kergeti, de nincs belőlük semmi.
Most még időben fel lehet ébredni. És kell is valami serkentő, mert baj lesz.
Valaki mondja már el a derék focistáinknak, ha magasra tették a lécet, azt illetlenség leverni csak azért, mert az alacsonyabb ugrás jobban megfelel nekik. Két hét múlva stadion avató, húszezer ember arra készül, hogy az UTE ellen, majd a Honvéd meccsen aranyat lásson  És nem érben, hanem éremben. Ha már elkényeztettek bennünket eddig, ne adjuk lejjebb.
Néhány éve ültem a Madison Squer Garden lelátóján, és néztem a New York Kincks kosár derbijét Patrick Youing zseniális centerjátékával. NBA bajnokok lettek azon az estén.  A mellettem űlő amerikai kollégát kérdeztem, hogy milyen ünneplés lesz ezután?
- Elszabadul a pokol, természetesen jó értelemben, két napig tombolunk majd.
- És az ezüstérmes Detroitnál?
- Ott semmilyen. Az ezüst senkit nem érdekel.
Na, ez van itt is. Halljátok srácok?...
 
W. Gy.
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.