Ha a nagy karácsonyi nassolások után egy kis könnyedségre vágyunk. Persze kinek könnyű, kinek nem. Pláne, ha az adag ötven gombócnál kezdődik...
ozzávalók:
500 gramm natúr joghurt (4x125 gramm)
3 ek nyírfacukor vagy xilit vagy édesítőpor
25 cl kukoricadara
2 egész tojás
olívaolaj
darált gluténmentes keksz
ELKÉSZÍTÉS
Edénybe öntve felforraljuk a joghurtokat. Ha már rotyog, tegyük bele a kukoricadarát és az édesítőt, folytonos kavargatás mellett sűrű masszává főzzük. Ha összeállt, kevergetés mellett érdemes kihűteni.
Mialatt vizet forralunk a gombócoknak, a kihűlt masszához hozzáadjuk a tojásokat, majd nedves kézzel megformázzuk őket, amelyeket az enyhén sós vízben kifőzzük.
Akkor jó, ha feljön a víz tetejére. Szűrőkanállal kiszedjük, és olajon megpirított darált, gluténmentes kekszmorzsában meghempergetjük.
Nyírfa cukorral, vagy bármilyen édesítővel, tejföllel, esetleg natúr joghurttal tálaljuk!
Jó étvágyat!