Szombaton startol a Mozaik Múzeumtúra - HÉTVÉGI AJÁNLÓ

Hajdúsági Múzeum

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet kezdeményezésére február elsején nagyszabású múzeumnépszerűsítő program veszi kezdetét. A május 31-ig tartó országos játék 300 hazai múzeumba és kiállítóhelyre hívja elsősorban a 6-16- év közötti korosztályt.

A gyerekeknek a manapság kedvelt matricagyűjtő játékot ajánlják a szervezők. Az Alexandra Könyváruház könyvesboltjaiban és múzeumokban 397 Ft-os áron gyűjtőfüzetek és 69 Ft-ért matricacsomagok (5 matrica/csomag) vásárolhatók, amelyek múzeumok épületeit ábrázolják. A múzeumok belső tereit ábrázoló matricák azonban csak a múzeumok kiállításainak meglátogatásakor, a jegyvásárláskor szerezhetők be. A matricák gyűjtésével és legalább 4  múzeum meglátogatásával nemcsak élményhez jutnak a résztvevő gyerekek, de féléves National Geographic előfizetés és Mozaik Múzeumtúra ajándékcsomag is vár rájuk.

Az okostelefonnal rendelkező diákok érdeklődését a QR-kód alkalmazása keltheti fel, hiszen a műholdas helyzet-meghatározó segítségével bejelentkezhetnek a múzeumokból, amiért ajándékként egy, az adott múzeumot ábrázoló digitális háttérképet kap e-mailen ajándékba minden látogató.

Megyénkben a következő múzeumok és kiállítóhelyek várják a Mozaik Múzeumtúra látogatóit:

Debrecenben: A Debreceni Református Kollégium Múzeuma, Déri Múzeum, Holló László Emlékház, Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum, MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, Hajdúböszörményben: Hajdúsági Múzeum, Hortobágyon: Égerházi Imre Galéria, Hortobágyi Pásztormúzeum

További információk:

www.mozaikmuzeumtura.hu

https://www.facebook.com/mozaikmuzeumtura?ref=hl

ingyenesen hívható zöld szám: 06-80/620-123

Játék. Újdonság. Kíváncsiság. – Múzeumlátogatás egy kicsit másként!

Lepjék meg gyermeküket, unokájukat egy gyűjtőfüzettel, s már indulhat is a közös felfedezés! A nagyobb diákoknak is hasznos lehet ezúttal a telefon.

Tegye izgalmassá ezt a hétvégét múzeumlátogatással az egész család számára!

Kultúr A

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.