Szénkígyó, lángoló jégkocka a debreceni Campus Fesztiválon

Debrecen, 2014. július 24., csütörtök (MTI) - Ponthúzó partival, természettudományi kísérletekkel, performanszokkal, vetélkedőkkel és további érdekességekkel várja a Campus Fesztiválra érkezőket a Debreceni Egyetem (DE) - közölte a fesztivál sajtófőnöke csütörtökön az MTI-vel.

Bakó Csaba szerint „az idén a tudomány is beköltözött a Campus Fesztiválra”. A speciálisan erre a célra kialakított 500 négyzetméteres területen, az „Egyetem téren” mutatkozik be a DE: a 100 éves bölcsészettudományi kar, a történelmi intézet, a természettudományi és technológiai kar, a technológia és tudástranszfer központ és a mentálhigiénés központ.

Szilvássy Zoltán, a DE rektora a programokról elmondta: az Egyetem téren látványos kísérletekkel, egyebek mellett szénkígyóval és lángoló jégkockával várják majd a tudomány iránt érdeklődő fesztiválozókat. A fizikusok és kémikusok buborékfallal és üvöltő palackkal, a néprajzosok kis magyar fűszerológiával, a történészek vetélkedőkkel, a bölcsészek pedig gasztrotúrával, kvízözönnel és performanszokkal szórakoztatják az érdeklődőket minden nap dél és este nyolc között - tette hozzá.

Emellett frissítősarokkal és dietetikai tanácsadással, védjegyfelismerő vetélkedővel és szellemi tulajdonvédelmi tanácsadással, pszichológiai tesztekkel és pszicho jósdával is várják az egyetem munkatársai a fesztiválozókat - sorolta a rektor.

Mivel a Campus Fesztivál idejére esik a felvételi eredmények hivatalos kihirdetése, ezért csütörtökön 20 órától az egyetemmel közösen ponthúzó partit tartanak, ahol az érdeklődő fiatalok óriáskivetítőn követhetik a ponthatárok kihirdetését.

A Campus Fesztivál szerdán startolt, a nulladik napon háromszor annyi látogató érkezett, mint az elmúlt évben. 

A megújult Nagyerdei Stadion szomszédságába költözött Campus Fesztiválon csütörtökön indult be valamennyi programhelyszín. Nyolc színpadon és számos kisebb helyszínen több mint négyszáz program várja a látogatókat Kelet-Magyarország legnagyobb nyári eseményén.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.