Emelt fővel

Despotovic és Bulath Anita gólöröme  Fotó: dvsckezilabda.hu

Újfent hazai pályán volt jelenése a DVSC-SCHAEFFLER női kézilabdacsapatának, Köstner Vilmos tanítványai azúttal az EHF-kupában menetelő, bajnokságban harmadik helyen tanyázó siófoki együttest látták vendégül.

A parádés hazai kezdést sajnos nem követte hasonló folytatás debreceni részről, így Tor Odvar Moen gárdája mindkét pontot elvitte a Hódosból. Szó azonban nem érheti a ház elejét, elvégre a lányok becsületesen, olykor kifejezetten vagány, karakteres kézilabdát nyújtva küzdötték végig az összecsapást.

Hétközi bajnoki ide vagy oda, ismét szépen megteltek a lelátók, s a szurkolók még jóformán kényelembe sem helyezték magukat, máris gólokkal vezettek a hazai kedvencek. Triffa Ági kapuja előtt masszív és intenzív védőfal állt össze, mindez a támadósor villogásával társult: előbb Jeca Despotovic hányt fittyet a horvát Jezic kétkezes lökésére, s betörése után remekül lőtt a hosszúba, majd Tóvizi Petra szedte össze és dobta hálóba a bejátszásokat. Vantara-Kelemen remek ütemben indult csapata zsinórban negyedik találatáért, ám befejezésébe hiba csúszott. Ekkor kezdett éledezni a vendégek támadógépezete: előbb González, majd Despotovic újabb gólja után Minko volt eredményes.

Dán karmesterünk, Lotte Grigel igencsak pontatlanul kezdte a találkozót, hiszen az első tíz percben két elkapkodott lövése is volt, ám Vantara-Kelemen precíz ejtése nyomán így is megvolt közte három egység. Szelsőgólra szélsőgól volt a válasz, az ellenoldalon Böhme talált be, éppen Vica mellől (5-3).

Az első percek átütő lendülete a folytatásban valamelyest alábbhagyott, ám a vendégek minden igyekezetük ellenére képtelenek voltak az egyenlítésre. Minko gólja után Vantara-Kelemen és Kovács Anna is megzörgette a siófoki kaput, csakhogy a román válogatott remek képességű portása a következő percekben megemberelte magát, két labdát is megfogott, társai pedig, némi pluszt faragva a sípmesterek enyhén szólva is véleményezhető ítéleteiből, kiegyenlítettek (7-7). Bulath erre fantasztikus góllal válaszolt: emberrel a nyakán tört kapura, és a cívisvárosi szimpatizánsok legnagyobb örömére meg is találta a hosszú alsót.

Ezzel együtt a siófoki védekezés egyre inkább olvasta belső játékosaink mozgásait és megoldásait, mindemellett Dedu is elkapta a fonalat a gólvonalon, így legbelül érezhető volt, fordulóponthoz érkezett meccs.

A 18. perc végén már a vendégeknél volt az előny, és ugyan jól szállt be Bordás Réka, később pedig a játékrész addigi szakaszában eredménytelenül, ámde sokat küzdő Zamfirescu is megtalálta a gólhoz vezető utat, a Siófok ellépett, s az utolsó debreceni akció bátortalanságának köszönhetően hárommal vezetett a szünetben (12-15).

A térfélcserét követően azonban ismét nekiveselkedtek a cívisvárosi hölgyek, kiváltképp Varsányi Nóri, aki néhány perc leforgása alatt háromszor is betalált, mind közül a legszebb talán a harmadik volt, hiszen Austin fellökte, ám ő ennek dacára is pontosan célzott. Góljával mínusz egyre zárkózott Köstner Vilmos alakulata, a hőn áhított egyenlítés pedig Vantara-Kelementől érkezett egy szépen felépített akció megkoronázásaként (18-18). Ekkor viszont Andrea Kobetic megszórta magát, míg debreceni oldalon sorra érkeztek a kulcsjátékosok hibái. Kovács Anna bátortalanul kézilabdázott, mindezen felül Grigel és Despotovic sem igazán találta a vendégfal ellenszerét.

A hajrára talán el is fáradtak a lokista kedvencek, a biztosnak tűnő előny pedig megnyugtatta Tor Odvar Moen gárdáját. Az utolsó percekre már csak a különbség maradt az egyetlen lényegi kérdés. Persze, igazságtalan lenne elmenni szó nélkül amellett, hogy a több-kevesebb játékidőt kapó debreceni fiatalok ismét kitettek magukért: Bordás Réka óriási akarattal és energiákkal játszott, egyik pillanatban gólt dobott, a másikban pedig már ellentmondást nem tűrve ragadta meg a felé igyekvő siófoki támadót. Arany Rebeka szintén nagyot harcolt a szélen, Szabó Panna pedig remek góllal szállt be és mindent bevetett annak érdekében, hogy féken tartsa Simone Böhme-t.

25-31 a vége, szégyenkezésre persze semmi ok, hisz a nemzetközi fronton edződő siófokiak minden létező összevetésben erősebb kerettel rendelkeznek. Az, hogy a debreceni lányok, ideig-óráig ugyan, de megnehezítették a dolgukat, mindenképp dicséretes, egyben biztató a jövőre nézve.

K&H női kézilabda liga, 14. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–SIÓFOK KC 25-31 (12-15)

Debrecen, játékvezetők: Nagy, Túróczy.

DVSC: Triffa, Oguntoye (kapusok), Arany, Bordás 1, Borgyos, Bulath 2, Despotovic 4, Grigel 3, Kovács A. 3, Punko, Szabó P. 1, Tóvizi 3, Vantara-Kelemen 4, Varsányi 3, Zamfirescu 1. Edző: Köstner Vilmos.

Siófok:Solberg, Dedu, Aoustin 4, Barkóczi, Böhme 3, Drabik 1, Elghaoui 5, Gonzalez 6, Jezic 2, Khmyrova 2, Kobetic 5 (2), Nze-Minko 3 (1), Perianu, Sárosi, Wald. Edző: Tor Odvar Moen.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 2/0, ill. 3/3.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.