Egy kis változatosság a rutinos rántotta, tükör-, vagy lágy tojás helyett. Egyszerűen készíthető reggeli finomságok.
Gyorsan és számtalan ízvilágban összeállíthatók, csak meg kell várni, míg pár perc alatt megsülnek.
Tojás zsemlében
Hozzávalói: zsemlénként egy tojás, szeletelt bacon vagy sonka, sajt, só, bors, hagyma, gomba (konzerv), kedvenc zöldségek, fűszerek.
A zsemlék tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejét. Esetleg vajjal vékonyan körbekenhetjük. Mindegyikbe belehelyezünk egy bacon vagy sonkasz
eletet, reszelt vagy vékony szeletekre vágott hagymát, zöldségeket, majd rájuk ütünk egy-egy tojást. Egy csipet sóval, borssal, kedvenc fűszereinkkel megszórjuk. Gombával is tölthetjük. Tetejére tehetünk reszelt sajtot is, de ezt akkor is rászórhatjuk, ha kivesszük a sütőből. Előmelegített, 180 fokos sütőben sütőpapíros vagy kivajazott t
epsin minimum 4-5 percig sütjük (a tetejét tegyük mellé, hogy ropogós legyen). Ez az idő növelhető, attól függ, ki mennyire szereti lágyan a tojást, lényeg, hogy a fehérje kifehéredjen. Melegen tálaljuk friss zöldségkörettel.
Tojás paradicsomban sütve
Hozzávalói: pár szem nagyobb paradicsom, tojások, vaj, só, bors, esetleg zöldfűszerek, sajt. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejüket óvatosan kivájjuk, pici sóval, borssal bedörzsöljük, beleütünk mindegyikbe egy-egy tojást. Ízlésünk szerinti fűszernövényekkel is megszórhatjuk. Vagy sajttal, de ezt a kész sültekre is tehetjük. 180 fokra előmelegített sütőben, kivajazott hőálló tálban kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Köretnek pirítós ajánlott.
D. B.
Új hozzászólás