Hétköznapi kifejezéseink közé tartozik a rendszeresen erősen kapatos férj titulusa: részeges disznó. De vajon miért szerepel gyakorta a szakácskönyvekben az a receptcím, hogy részeges csirke? Csak nem egy rendszeresen poharazgató hölgyre utal, aki barátnőjével, Major Annával szokott sűrűn koccintgatni?
Elkészítés:
A megtisztított egész csirkét kívül-belül megsózzuk, majorannával, borssal ízesítjük. Magasabb falú lábasba téve kb. 10 dkg olvasztott vajjal, 3 dl száraz fehér borral meglocsolva, fóliával, vagy üveg fedővel betakarva, min. 180 fokos sütőben 1 óráig puhára sütjük, majd a fóliát levéve, baconszeletekkel, még magasabb hőfokon ropogósra sütjük.
Köretként a párolt, zöldséges rizstől a krumpli különböző fajtájáig bármi tálalható hozzá a bor különböző színárnyalatáig…
Jó étvágyat
Új hozzászólás